Orava LT 827 A45MB problém podsvietenia obrazovky

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#16 Příspěvek od mi-ro »

Ono jsou takové "nepodstatné" informace naprosto zásadní. To co jsem psal o driveru a hlídání podsvitu platí právě tak do 10-20 sec kdy je drive ve stavu error time off. 5 minut musí mít úplně jinou příčinu.
..to bude jen ňákej odpůrek
zihos

#17 Příspěvek od zihos »

Otázka je prostá je to problém invertora alebo trubice.
Naposledy upravil(a) zihos dne 31 srp 2018, 20:00, celkem upraveno 2 x.
kokun

#18 Příspěvek od kokun »

zihos píše:... Potrebujem pomoc a nie doťahovanie o slovíčka.

Tak já si taky "přisolím":
Dva dny (na dvou stranách) tady řešíš tvůj "střep" a doposud nejsi schopen opravit ani Předmět zadání:
*** problém podvietenia obrazovky

zihos píše:Dusky Fredis otázka je prostá je to problém investora alebo trubice. ...

A nech to na "investora", ať to za tebe vyřeší 8O :lol:
Naposledy upravil(a) kokun dne 30 srp 2018, 22:49, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od workhard »

Já tedy nevím, kdo je tady investorem, ale asi by bylo lepší, kdyby si koupil novou telku :)
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Dominic

#20 Příspěvek od Dominic »

zihos píše:Dusky Fredis otázka je prostá je to problém investora alebo trubice. Ak mi neviete pomôcť z informácií ktoré som dal tak sa ma spýtajte na doplňujúce otázky ja neviem čo mám sledovať. Nehnevajte sa Ak chcete len chytracit tak tým mi vôbec nepomáha. Ak nemáte k téme čo povedať žiadam vás aby ste nereagovali. Potrebujem pomoc a nie doťahovanie o slovíčka.
Tak prečo sa to pokúšate opraviť? Ked neviete čo "máte sledovať"..
zihos

#21 Příspěvek od zihos »

Opravujem prvotný údaj a to nie po 20-30 sek. ale zhruba po 4-5min sa podsvietenie zhasne.
Naposledy upravil(a) zihos dne 31 srp 2018, 20:02, celkem upraveno 1 x.
fredis

#22 Příspěvek od fredis »

Zapomněl jsi na Kokuna, workharda a Dominica :lol: :lol: .
Rotor rotuje a stator stagnuje...
p32

#23 Příspěvek od p32 »

No, už byste měli fakt přestat. Ať si tady vykládá jen sám se sebou. On píše k věci.
Dominic

#24 Příspěvek od Dominic »

zihos píše:Dusky a Fredis pokiaľ nemáte k môjmu vláknu čo konštruktívne povedať žiadam vás aby ste ma neotravovali nejakými onými odpoveďami. Ak mi chcete pomôcť napíšte čo by som mal odsledovať atp. inak budem musieť požiadať admina o zásah. Myslel som si že je to predovšetkým forum zamerané na pomoc jeden druhému nie slovíčkarenie.Otázka teda pre všetkých ktorí mi chcú pomôcť je Je môj problém otázkou invertora alebo trubice. Prosím o odpovede k téme. Ďakujem Mimochodom opravujem prvotný údaj a to nie po 20-30 sek. ale zhruba po 4-5min sa podsvietenie zhasne
Si myslíš že ti teraz niekto napíše zober svoj 10eurovy merák a zmeraj to a to, a na základe toho bude zle to a to. Tak sa to ale nedá.. :? :?
zihos

#25 Příspěvek od zihos »

workhard píše:Já tedy nevím, kdo je tady investorem, ale asi by bylo lepší, kdyby si koupil novou telku :)

Novú telku som som kúpil hneď ako táto odišla tento telkač som chcem opraviť a dať deťom do izby. Keď som prišiel na to že je to "len" podsvietením rozhodol som sa to opraviť. A hľadal som pomoc u skúsenejších aj vy ste sa tak učili...
Naposledy upravil(a) zihos dne 01 zář 2018, 16:42, celkem upraveno 2 x.
zihos

#26 Příspěvek od zihos »

Poprosím niekoho aké možné závady na spomínanom probléme môžu byť. Ak mi dokážete na základe opísaného povedať ak treba povedzte mi čo by vám pomohlo ako doplňujúce informácie ktoré by som mohol ešte zistiť pre dopracovanie sa k nejakej odpovedi. Ďakujem všetkým trpezlivým ktorí chcú pomôcť.
Naposledy upravil(a) zihos dne 31 srp 2018, 20:07, celkem upraveno 1 x.
masar

#27 Příspěvek od masar »

Pokud "hodnotíš" uživatele, které žádáš o pomoc, takovým způsobem, pak se nediv, že se zrovna nehrnou. Trocha té "pokory" (vědom si svých nevědomostí) by tě jistě nezabila.
Takže: pokud trubice svítí několik minut, je to dostatek času na provedení nezbytných měření, které mohou určit, co se v obvodu podsvícení děje.
Je to měření na pinech řídícího obvodu (jaký je tam, jsi neprozradil) podsvícení, který pravděpodobně vypne trubice z důvodu zareagování nadproudových nebo přepěťových ochran. Pokud je to např. UBA2072, pak je vhodné měřit napětí na příslušných pinech tohoto obvodu. Překročí-li hodnota napětí na těchto pinech určitou velikost (VVfb +2.52V, VIfb +3V), ochrana vypne podsvícení. Tato napětí jsou informací (a nejen pro IO), jak jsou na tom trubice. Je samozřejmé, že této kontrole musí předcházet měření a kontrola napájecích napětí. To za tebe nikdo neudělá.
Je také možno postupovat způsobem postupných výměn, ale k tomu rady přece nepotřebuješ. :wink:
zihos

#28 Příspěvek od zihos »

Čo sa týka uživateľov ja som stým ponižovaním nezačal. Môžem sa mýliť a niekoho uviesť informáciami do omylu ale nie úmyselne nepatrim k tým ktorých keď bolí noha povie doktorovi mam niečo s rukou. Ak neviem pýtam sa ale ak niekto rieši skôr formu a nie to čo sa pýtam... ale toto už nechcem riešiť. Ospravedlňujem sa všetkým ktorých som podráždil. A ďakujem za vecnosť v poslednej odpovedi. Asi to pofotím až sa k tomu dostanem a dám to sem. Zatiaľ ďakujem
zihos

#29 Příspěvek od zihos »

Masarovi - Tak som to pozrel je tam UBA2074AT podľa datasheetu by teda spomínané piny mali byť 1 a 3 . Je to tak správne? Ďakujem A ešte posielam foto
Přílohy
IMG_120180901_130938.jpg
IMG_120180901_130938.jpg
IMG_120180901_130554.jpg
Samotné napojenie trubíc je prevedené cez tento plošák
Samotné napojenie trubíc je prevedené cez tento plošák
masar

#30 Příspěvek od masar »

Ano, jsou to ty piny. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“