Jaký windows 10 zvolit? [vyřešeno]
Moderátor: Moderátoři
Jaký windows 10 zvolit? [vyřešeno]
Rellik píše:Jaký windows 10 zvolit?
Nejjednodušší odpověď zní ŽÁDNÝ.
Protože pokud jsi to 14 let vydržel bez widlí, tak si zasloužíš něco lepšího než si nas.rat do bot. Poslední jakž-takž slušný Widle byly "devítky" s označením "W8.1" - v podstatě na stejným principu, jako "W7" byly podstatně vylepšenou a stabilizovanou verzí předchozí jehoVisty - a ta byla v pořadí šestá, neboli "W7" = "W6.1" ...
A kutilmile - nelituju tě
Máš nový HW (nic předpotopního), takže kvůli podpoře a ovladačům je Windows 10 jistota. Určitě tam nemáš ani Linux z roku 2009, takže nainstalovat Windows 7 by byla pitomost, když jim za rok a čtvrt končí podpora.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jen ty 10 kopírují verzi "aktuálně" oficiálních nainstalovaných 7, takže pokud máš 7 home, nalije Ti to W10 home. Při výměně za SSD sem se vůl nepodíval a po naisntalování zjistil, že Pro bych si musel koupit zatímco Home byly legalizované - takže ještě jednou. Přeinstalace cca 20 min...
Já využil poprvé návodu k updatu podle cistepc
Naposledy sem prováděl cca 14 dní zpět a stále funkční.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
se systém stále více zas.... a zpomaluje
Asi mám na počítači jiné Win 10. Poněvadž se mi nic z toho neděje a instalace je stará tři roky, od počátku Win 10. Aktualizace zapnuté a průběžně aktualizováno.
Nebo dělám něco blbě já? Nevím, rád se nechám poučit
Já si teď nainstaloval W10 na jeden satadom co mám plonkovní a zatím budu testovat. Ostatní disky jsem odpojil, jelikož windows si myslím že neumí pracovat s linuxovými oddíly (Ext4). Pro windows koupím i nový SSD disk, kde bude sám. Na dalším SSD disku pak mám ten linux a na klasickém disku (1Tb baracuda) mám data.
Asi jediné co pak budu řešit je start PC. Kvůli manželce asi nechám výchozí windows a já si budu linux pouštět pomocí bootovací nabídky základní desky.
Instalovat ten linux vedle win mě nepřijde moc ok řešení. Pokud se některý ze systémů takříkajíc pose*e, tak budou v háji si myslím oba..
Takže to shrnu. Kandidáta na koupi jsem teda vybral https://www.tsbohemia.cz/ms-windows-10- ... 86485.html Co jsem zjistil, tak jde windows koupit i přímo ve windows, ale stojí tam o cca 700,- víc a navíc k němu nebudu mít nějaké hmatatelné dokumenty... Takže krabice s fleškou vede...