Jak nabrousit lišty plotostřihu (otazník)
Moderátor: Moderátoři
Jak nabrousit lišty plotostřihu (otazník)
Máte prosím někdo zkušenost s broušením týhle lišty? Předpokládám, že se musí rozebrat a pevnou a pohynlivou brousit zvlášť. Jenže čím? Udělat si na malou 115 mm flexu úhlovej držák, nebo na to vzít jen cigárko z Dremely nebo jen plochej ruční karburund brousek? Nebo diamant pilník? Od všeho bych měl. Zemědělci brousej lištový sekačky flexou jen tak v ruce...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
plotostřih ,i když se vyjme z krytu a rozmontuje, což jde poměrně snadno, má obě lišty včetně kulisy snýtované v jednom bodě a tak i po rozebrání je s tím tedy manipulace na ..... Brousím hrušky kulatým stopkovým brouskem do vrtačky na vyšších otáčkách průměr cca 6 mm tak, aby to bylo kolmé , tím také zkosení na druhé liště , v krajích dobrušuji ručně obdélníkovým brouskem . Je to pakárna a trvá to nejméně dvě hodiny. Nenašel jsem ale nikoho, kdo by se s tím zabýval.
To "dušení" u mě není jen tupými lištami, ale zaschlou šťávou z větviček,
kterou lišta natlačí dovnitř a tam to zatvrdne až tak, že se motor nehne.
Myju to proto po použití štětcem vodou s Jarem ,po vyschnutí pořádně
olejem (třeba M6A) promazat , hlavně v místě vstupu lišt do krytu .
zub již větvičku zatahuje pod sebe a žvýká ji . Stříhá to dle mého názoru právě na hraně hrušky a ostří šikmého zubu .
Nepochopil jsem ,jak tam BOBOBO ten kotouč dostane - na mé liště možná kousek na vnější části lišty, dovnitř do toho patvaru hrušek se nevejde .
Nakonec jsem se na rozebírání převodovky a lišt vykašlal, motorem posunul lišty proti sobě aby byly zuby přístupný a lichoběžníky vzal šikmo plochým diamantovým pilníkem. Hrušky jsem vzal na kolmo půlkulatým. Zkoušel jsem lištu vyčistit benzínovým čističem od pryskyřice a vůbec to nejde. Jak se prosím jmenuje ten čístící /mazací sajrajt?
Po tom broušení jsem plotostřih zkusil na kusu plotu a velkej rozdíl. Zase rok, dva vydrží a pak se uvidí.
Celeron píše:Sakra, 320 kaček za 300ml sprej, to je na pozlacování těch lišt?
A uvolní to aspoň zaschlej sajrajt a nebo jen čerstvej?
Díky!
Alespoň mě to funguje dobře, totál zatvrdlý sajrajt jsem zatím na ničem neměl, tak to fakt nevím....
kupoval jsem to v obchodě u nás, 300ml za 189Kč.
Co jsem koukal, tak bys to mohl poptat v NB u
Zahradní centrum Karel Haták
Tř. B. Smetany 1645
504 01 Nový Bydžov
Tel.:+420 603 171 114
Tel.:+420 495493495
Je to divný, pokud vím, smůla ze stromů jde umýt benzínem a nebo petrákem, naopak lihem moc nejde. Tak proč nejde ten sajrajt z tvůjí?