Zkrat na indukční desce Bauknecht (whirlpool) ESPIF 8640 IN
Moderátor: Moderátoři
- romanzbrna
Zkrat na indukční desce Bauknecht (whirlpool) ESPIF 8640 IN
Napadá mě jenom, jestli jsem hned na začátku neudělal chybu a nezměřil i ten druhý tranzistor, když sem pájel ten odprásknutý. Jestli on nebyl ve zkratu a neodbouchl ten nový. Že kdybych teď vyměnil oba, tak by to bylo OK.
Jenže já chci jít teď na jistotu, jeden stojí 70kč. Díky za rady
Roman
foto: https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Mě indukce nesmí do baráku. Někde jsem četl, že cena indukce s cenou případných oprav kontra úspora energie na vaření se nikdy nevyrovná obyčejný levný sklokeramice. Veřím tomu, mám Whirpoola už skoro 15 let a porucha žádná. Tedy jednou vyrazila jistič po tom, co do přepínačů natekla ňáká polívka. Opravilo se to samo vyschnutím.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jinak na Indukci (dokud jsem ji neměl tak jsem ji zatracoval) nedám dopustit a ke sklokeramice už bych se nikdy nevrátil. Bezkonkurenční rychlost vaření , naprosto precizní regulace varu , Velmi snadná údržba , žádné připálené zbytky.
podobné. Když se někdo cítí na výměnu výkonových tranzistorů u zařízení pod síťovým napětím buď o věci něco ví nebo je to hrdina co to vyčetl na internetu. Jednoho stačí nakopnout správným směrem. A druhého do správného otvoru.
Takže návrat k tradiční technologii, spirálu nějaký přepětí v bouřce nebo vyschlý elyty a RoHS nezajímá.