Meteostanice z Lídlu
Moderátor: Moderátoři
Meteostanice z Lídlu
Má to smysl ji pořídit? Má ji někdo z Vás?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- jirka5
http://www.rajelektro.cz/domaci-bezdrat ... 70-p56773/
Moje osobní zkušenost s meteostanicemi je, že u některých značně dlouho trvá než se aktualizuje údaj vnějšího čidla, což může vadit zejména po ránu, kdy teplota rychle stoupá.
Jestli ji má smysl pořídit nebo ne - toť otázka osobních potřeb a zájmů. Pro sadaře, vinaře, zemědělce to může být neocenitelná pomůcka, pro mne by to byla jen zbytečná hračka pro dospělé.
Jinak eshop Lidlu není vůbec špatný a lze na něm koupit nejen věci z oblasti techniky, ale i třeba pěkné a levné oblečení.
Na nonfood je dobrej Lídl v Českým Brodu, tam jsou věci i v pátek večer nebo třeba i příští týden, už jsem to vyzkoušel několikrát. Tady v CnC musím taky lítat hned ve čtvrtek v 7,00h a mačkat se mezi babama, co se hrabou v hadrech, jinak bych neměl nic. Ani Ouzo. Jen Pastis tady přestali chlastat, což mě těší a zbyde víc na mě
- jirka5
decmen píše: já asi to tý stanice půjdu,
Tak co, už máš nainstalováno? Já udělal a vztyčil sklápěcí stožár asi 4m, na vrch dal aneometr a do výšky cca 2 m dal ten kyblík na srážky. Už to měří ale jsem jakýsi zmetený z těch Dew Pointů, Heat Indexů a Wind Chillů.
Podle bydžovskýho grafu ČHMÚ teplota sedí, vlhkost mi to ukazuje asi o 3% nižší a i když má foukat kolem 2m/s tak se větrník ani korouhev nehne. Tlak tam nemaj a tak jsem ho nakalibroval podle CNC.
Jo a ten kompas na kalibraci korouhve mám nějakej zaseklej či co. Tak jsem to zkalibroval velkým náramkovým. Otázka je, jestli to kalibrovat na magnetickej a nebo zemskej sever.
Ten kompas je fakt divnej, bublina lítá okolo středu a na něj si nesedne, taky jsem vzal velkej náramkovej kompas
Během dne jsem to kontroloval, naběračky se točily a korouhvička taky, porovnával jsem to s druhou stanicí a směr větru docela seděl. Tlak jsem taky nastavil podle CnC (skutečnej).
No uvidíme až se začne něco dít (větší vítr a trocha vody).
Tamty bejkárny, jak píšeš, jsem zatím nějak neřešil, mám v tom taky hokej.
decmen píše: kyblík je asi metr pod ní přidělanej stahovačkama ke stožáru
Nevím, jestlis čet, že ten kyblík musí být ve X a Y vodováze, jinak odměrný vahadlo nepřeklápí správně. Ten kyblík je přeci trochu kónickej a tak to asi ve vodováze mít nebudeš. Navíc po stožáru do něho může stýkat voda. Dal bych to samostatně.
To samý musí být vodorovně to ramímko z držáku ke korouhvi. Když jsem to neměl vodorovně, tak korouhev při bezvětří se pomalu přesunula k "nejnižšímu" azimutu.
Lámu si tady hlavu, co to je za tu poskakující bar stupnici vlevo od údaje tlaku.
Má to být graf změny tlaku za posledních 6 hodin. Střední linka je změna tlaku nulová, nad ní je linka +2mbat a nad ní +4mbar. Pod nulovou je -2 a -4mbar. Taky ti to stále krokuje od leva doprava? Třeba teď mi to ukazuje na pozici -6, -3, -2, -1 hodina všude -4mbary. Co to znamená? Nyní mám 1018mbar, takže za předešlou hodinu tlak stoupnul o 4 bary tedy byl 1014mbar a to posledních 6 hodin? Nahoře je symbol slunce, tedy že je jasno a že tlak stoupá.
Tlak mám teď 985 hPa, poskakuje to zleva doprava -2,-2,0,0,0 tzn., že za posledních 6hod se zvedl o 2hPa, což bude asi v pořádku, ne?
Teď je totální bezvětří, max za den ukazuje 8,6 km/h (to si myslím, že taky bylo.
A úplně nahoře mám mraky s bleskama.....tak to teda asi moc nesedí, nevím, že by mělo zítra pršet.
edit: jo a tlak taky stoupá (podle toho symbolu). Jinak: kyblík jsem v horní části z jedné strany vypodložil, aby do něj nic neteklo a byl svisle.
Je to nějaký divný proti stavu před 2 hodinama.
No nic, asi bude nejlepší se kouknout ráno z okna.
- palmalsport