Kapacitu S-korekcie na provoz 18,4kHz som zvolil 2M1. Zistil som totiž, že tesne pod 2M0 sa obraz akoby enormne "priblížil" smerom donútra (asi o +80%) a pôvodne konzolové písmo úplne stratí proporcie. Prejavovalo sa to cca rovnako u 1M8, 1M6. Pod 1M0 som nešiel.
Kondenzátor spätného behu C6 u kolektora tranzistoru riadkového rozkladu som zistil, že treba zvoliť čo najmenší, pri ktorom ešte drží synchronizáciu. Zvyšovanie tejto kapacity nad 82n spôsobovalo pomalý "zoom" obrazu smerom dnu, obzvlášť badateľný tesne po zapnutí monitora, asi ako keď si prstami pomaly zväčšujete webstránku na tablete, či monitore.
Zvolil som 50n, pri ktorom som konečne začal už vidieť aj prvý riadok, ktorý dovtedy vidieť vôbec nebol
Po zvolení tejto "víťaznej kombinácie" 2M1 a 50n, som došteloval sfázovanie horizontálu a rozmer vertikálu. Nastavitelnej indukčnosti horizontálneho rozmeru (presytky) som sa zatiaľ nedotýkal. Stále to vyzerá jak riť, ale už aspoň vidno celú textovú konzolu. Myslíte, že z toho pôjde vytrieskať ešte lepší obraz (oplatí sa patrične roztiahnuť horizontálny rozmer) tak, aby to nebolo zo strán tak zlisované? Alebo to nechať takto ako kompromis?
Ten zjavne stlačený vrch som ešte schopný tolerovať, je menej zlisovaný ako tie strany
P.S. jas som vytočil na maximum, aby bolo vidno pokrytie obrazovky. Tie sivozelené časti ignorovať (trafil som krátkou závierkou foťáku blikanie).
Vďaka