Poraďte akú elektrickú reťazovú pílu kúpiť
Moderátor: Moderátoři
- Jarous
- Kontaktovat uživatele:
Poraďte akú elektrickú reťazovú pílu kúpiť
- jirka5
To samé bych mohl říci o průmyslovém vysavači. Po dvou "akčních" Kärcherech, které velmi brzy odešly, jsem zakoupil Narex a nelituji toho. Úplně jiný level. Tichý, výkonný, spolehlivý, zásuvka master-slave. Event. servis a ND přímo u výrobce. Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci.
Jako provozovatel (majitelem je tchán) už druhé narexky bych ji úplně nedoporučil a to z toho důvodu, že za velké peníze nabízí jen standardní muziku. V první po čtyřech letech mimojiné odešl rotor, takže nějaký super držák to rozhodně není. Dostupnost dílů je samozřejmě výhodou.
U elektrické pily bacha na příliš dlouhou lištu - čím je delší, tím požere více výkonu a delší řetěz budeš muset brousit. Na tu narexku (2000W) je dle mého ideální 30 cm, pila je s ní velmi svižná a při nejhorším se dá udolat špalek o průměru 60 cm. Ale už i ty 30centimetrové špalky jsou na elektrickou pilu moc silné. Ne že by to nešlo uříznout, ale trvá to oproti benzínu dýl. Při dělání dříví na zimu je to pak rozdíl velmi, velmi citelný.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já mám pilu McCulloch (stála nějak 3600kč), lišta 40cm a už pořezala víc jak 100m2 dřeva. Řetěz doporučuji brousit k tomu určeným pilníkem a jen někdy bruskou. Řetěz ti vydrží mnohem déle. Až se naučíš brousit řetěz pilníkem, brusku už nebudeš potřebovat.
Dlouhá lišta má význam, jen když tu délku kvůli průměru kmenu opravdu potřebuješ a pak ji samozřejmě musíš pohánět odpovídajícím výkonem. Z tohodle pohledu mi spíše jako hračka přijde jakákoliv elektrická pila se 40 cm lištou. Ka každé pile mám různé lišty + řetězy a ztráta řezací schopnosti 30 vs. 40 cm rozhodně není zanedbatelná.
Tak jsem si koupil tu nejlevnêjší řetězovku na kterou jsen narazil. Jen na nějaké to občasné říznutí. Mám ji druhým rokem a zatím spokojenost. Rozhodně je méně hlučnější než benzínová, a řeže slušně, vlastně ji teď beru na vše kam dosáhnu s kabelem. Zatím jede
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Hold 1000 lidí, 1000 názorů. Minulý měsíc mi přišel leták z LIDLu a v něm byla jak akumulátorová 40V, tak i elektrická na 230V. Já jsem se rozhodl pro tu elektrickou na 230V, zatím jsem s ní v zahradě zřezal 4 staré stromy takže momentálně není až tak co hodnotit ale řeže se s ní vcelku dobře, zatím spokojenost.