sietovy adapter vykon (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Myslím tu nebyl ještě takový "kousek", co by chtěl nějakým přímým způsobem "měřit ampéry".
Vysvětlení, že se to nedělá přímo, ale do zátěže, už tady nejednou a kvalifikovaně proběhlo. Naposled masar a bez výsledku.
Tzn. je to buď magor, nebo spíš si dělá srandu a baví se reakcemi..
A co akoze tam na tie dva vystupy, co to tam mam merat? Ako, kde?
Akoze je tam svorka + a -. Od 4 do 24Volt. No a dalej?
Tam dam vystup z adaptera plus na plus, minus na minus.
A co? Dalej jak budem vediet, aky prud to dava??? Ha?
Uz som povedal, ze napatie z adaptera si zmeriam aj pristrojom.
Ale ide mi o tu amperaz, ze kolko dokaze dat ten adapter. No a hentym + - co dalej? Kde je nejaky displej alebo co?
Dakujem.
Hento co si poslal tu spiralu, to akoze to s tym budem chodit po autobusoch na meranie? Sak to nemyslis vazne ze s hentakou spiralou mam volaco merat. ???
schema.
Modre je ako minusko, cervene je ako plusko.
1. Voltmeter mam dat pred ampermeter, ci az za ampermeter? Mozem si predsa adapter premeriat aj priamo bez ampermetra a danyho krabicky, nie?
2. Ampermeter mozem pouzit taky co ma zdierky na ampere alebo mozem pouzit aj ampermeter kliestovy? Ak kliestovy, tak potom musim vziat do kliesti ten drot, kde je plusko, cervena koncovka, nie?
Dakujem za rady.
To s tymi merakmi sa mi pozdava aj to od toho danyho ten vynalez.
Som zvedavy ci to bude fungovat
Diely by som si zohnal velky chladic mam tiez.
Dakujem za rady.
Začínáš to (trochu) chápatdusky01nn píše:To s tymi merakmi sa mi pozdava aj to od toho danyho ten vynalez...
Takže pokud chceš "chodiť po autobusoch a merať", je to za ty peníze (€ 12,31) výhra.
Ale pokud se rozhodneš pro Danyka, bude to pro tebe (a hlavně pro tohle vlákno) křížová cesta. Viz např. tento článek.
- weed_smoker
Sú aj menšie, príručnejšie, kompaktnejšie... Samozrejme na menší výkon, no ale pár sekúnd počas merania by to malo vydržať.dusky01nn píše:Hento co si poslal tu spiralu, to akoze to s tym budem chodit po autobusoch na meranie? Sak to nemyslis vazne ze s hentakou spiralou mam volaco merat. ???
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=972
Ale dá sa použiť aj samostatný oceľový drôt, taký ten pozinkovaný zo železiarstva... Ohmetrom zmeraš potrebnú dľžku, cvkneš kábliky s krokosvorkami a máš záťaž, výkonový potenciometer za pár centov.
http://www.bc-ploty.sk/bc-ploty/eshop/0/0/5/3-Viazaci-drot-pozinkovany-1-2-mm-100-bm
dusky01nn píše:potrebujem:
1kOhm - 1W
ZD - aky typ mam kupit?
22kOhm az 220kOhm. Ma byt linearny, ci?
Ten mosfet, to ma byt aky typ, ake dalsie znacenie?
Dakujem.
sialene arogantny podton ale co uz, dnesna mladez....
-ZD - to je Zenerova Dioda? z coho to je? EDIT: aha, tak tu treba zvolit podla toho aky mosfet pouzijes, skratka napeite pri ktorom je uz mosfet uplne otvoreny, a zbytocne tam budes tlacit vyssie napetie, on sa uz viac neotvori
-linearny
-mosfet, hocico co znesie tvoje poziadavky (ak chces merat iba 5V 1A adapter, tak na malom chladici to znesie akykolvek mosfet ktory vyberies z nejakeho zdroja). Co sa tyka regulacie, tak je to kurna citlive, ak vies aspon zaklady tak napetovy delic na G a napr teraz riesim nieco s mosfetom a pri 2,3V na G nevedie, a pri 2,5V uz taha 1A - to je u mna naplno.
-comu sa vlastne ides venovat s nulovymi znalostami a arogantnym pristupom? bude to trvalejsie alebo jednorazovka?