Neumím používat Facebook

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Neumím používat Facebook

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Neumím používat Facebook teď nevím je to ostuda nebo přednost :D .Já jsem na počítačích hodně dlouho lépe řečeno se zajímám o počítače ale ta sociální síť prostě mi nejde do hlavy- neorientuji se.Pokud by bylo po mém tak ji okamžitě zruším.Potřeboval bych nějaký nastřel nebo odkaz kde bych se o její pravidlech a používání dověděl víc například jeho součást messenger když si píši s kontaktem tak jestli to vidí i všichni moji přátelé nebo ne ? a tak díky
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukas-Peca »

Pravidla jsi odsouhlasil, když sis zakládal účet :) . Konverzaci v messengeru vidíš jen ty a ten kontakt, kterému píšeš, stejně jako třeba u ICQ, které messenger vytlačil.
Hejnicek

#3 Příspěvek od Hejnicek »

Jsem na tom uplne stejne jako ty, ale jako Ostuda si nepripadam.
Spis ta "socialni sit" na me dela dojem, ze byla hlavne zrizena na spehovani Ovcanu...
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

FB ani nic podobného nepoužívám a nepřipadá mi, že bych o něco přicházel.
ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

na FB jsem, ale jen kvůli mým dětem.
Používám messenger, je to pohotovější než SMS
a dá se přes to i telefonovat, posílat fotky i soubory . . .
mám v smartfonu jen datovou SIM(bez telefoních kontaktů) a používám ho jen na ten messenger a jako přenosný AP . . .
Hydrawerk

#6 Příspěvek od Hydrawerk »

Hejnicek píše:Spis ta "socialni sit" na me dela dojem, ze byla hlavne zrizena na spehovani Ovcanu...

Záleží na každém uživateli. Mám tam jednoho známého, který je tam pouze pod přezdívkou a nemá tam žádné fotky své osoby. Špehovat ho by bylo dost obtížné.
sinclair

#7 Příspěvek od sinclair »

Nic jsi nepochopil. Není to vymyšlený na špehování ovčana ovčanem, ale na trvalém šmírování ovčana Systémem. Mně to přijde jako sakra rozdíl.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

markoni píše:Zdravím
Neumím používat Facebook teď nevím je to ostuda nebo přednost :D ...
Hosana! Konečně nekdo, kdo na celej Fejkbůůk má stejnej názor jako já... Ničím se netrap, stejně ty jejich "Pravidla" nejsou nic jinýho, než MEGAGIGATERALOMANSKY okecanej jeden jedinej přístup: ty nemůžeš nic, voni můžou fšecko.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hubert_79 »

jezevec píše:FB ani nic podobného nepoužívám a nepřipadá mi, že bych o něco přicházel.

Podepisuji. Kdysi jsem to měl, ale už asi šest let ne. Instagram jsem měl, ale taky jsem ho dal do pryč.
Hlavně je dobré vědět, že co sociální síť schvátí, nikdy nevrátí. S fotkama si můžou dělat co chtějí a podobně.
Nezdá se mi býti handicapem nemít FB. Jde bez toho žít naprosto v klidu; s dobrými přáteli komunikovat "postaru" a je to.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lukas-Peca »

Už jsem to sem jednou psal, že kdo třeba studuje vysokou školu, tak se bez FB jednoduše neobejde. Buď ho musí mít sám, nebo musí mít známé, kteří mu informace z FB předávají.

Mně to přijde dobré taky v tom, že člověk má aspoň nějaký přehled o tom, co dělají jeho známí, se kterýma se jinak nevídá. Zorganizovat sraz spolužáků ze základky apod. taky není žádný problém. Zde se třeba někdo chlubí tím, že FB nemá a jací jsou uživatelé FB vofce, ale že o sobě na bastlírně sám vykecá, kde bydlí, pracuje, co má za auto a jaké má číslo občanky, to mu nevadí :)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hubert_79 »

že o sobě na bastlírně sám vykecá, kde bydlí, pracuje, co má za auto a jaké má číslo občanky, to mu nevadí

Kde o sobě kdo co vykecal?
Jasný, ale když studuješ VŠ, tak ti je pod 25 a koukáš na to jinak, než jak když ti je 40 a dospíval jsi bez nejen FB, ale i bez mobilu a podobně. Když to tvoji známí mají podobně, tak fakt není problém to nemít.
A ano, po posledních aférách (které se mimochodem vůbec netýkaly ČR) je "in" nemít FB a všude to troubit.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Hejnicek

#12 Příspěvek od Hejnicek »

No Bastlirna narozdil od FB ohledne svych uzivatelu asi zadne algoritmy nezpracovava a nehrabou se v ni chlapci od ef bi aj
sinclair

#13 Příspěvek od sinclair »

Hlavní problém vidím v tom, že cokoliv, co na sociální síť napíšete či vložíte, může a bude použito později a vesměs ve Váš neprospěch. Jak postupuje čas a úroveň IT techniky, čím dál víc se to potvrzuje.
Takové optické "výhody" jako možnost něco rychle zorganizovat, někoho rychle najít, být online ve styku s lidmi, vzdálenými tisíce kilometrů jsou sice jakési výhody. Rychle se změní v pochybné, když Vám dojde, že vůbec nemáte pod kontrolou, co se s Vašimi daty potom děje a k čemu se používají.
Stačí pozorně sledovat, co všechno už sociální sítě způsobily a co ještě způsobí. Co by se, nebýt jich, vůbec nestalo, nebo jen hodně obtížně.
Lidi obecně mají tendence zneužít cokoli.
Internet ještě v roce 2000 vypadal úplně jinak. A podívejte se, čím vším je dneska zahumusený, co se z původně informačního toku stalo. Jaké restrikce už se na něm běžně používají a k čemu je Internet dneska zneužíván.
Není to logický vývoj, všechno vychází z toho, že lidi mají tendence cokoli zneužít ve prospěch svůj, nebo někoho jiného.

Vyrůstal jsem bez mobilu i internetu a sítí. Jen s pevnou linkou /a tu měl jen někdo, cca každý druhý/, s ručně psanými dopisy, s kamarády a blízkými, později dětmi a rodinou v osobním styku, denně.
Když to porovnám s dneškem, poměrem výhod a nevýhod dnešních IT, tak mi bohužel vychází /pro mladé jistě nelogicky/, že jsem byl i přes tehdejší režim svobodnější. Opravdu.
sinclair

#14 Příspěvek od sinclair »

Lukas-Peca píše:Už jsem to sem jednou psal, že kdo třeba studuje vysokou školu, tak se bez FB jednoduše neobejde. Buď ho musí mít sám, nebo musí mít známé, kteří mu informace z FB předávají.

Mně to přijde dobré taky v tom, že člověk má aspoň nějaký přehled o tom, co dělají jeho známí, se kterýma se jinak nevídá. Zorganizovat sraz spolužáků ze základky apod. taky není žádný problém. Zde se třeba někdo chlubí tím, že FB nemá a jací jsou uživatelé FB vofce, ale že o sobě na bastlírně sám vykecá, kde bydlí, pracuje, co má za auto a jaké má číslo občanky, to mu nevadí :)

Ten druhý odstavec asi nemyslels úplně vážně, že ne?
Že o mně EB ví, kde bydlím, co dělám a jak starý mám auto - to je něco tajného? Jde to přeci snadno zjistit i bez EB během několika minut.
A že někam někdo napíše číslo své občanky, tak je to kus kokota a internet by vůbec neměl mít, měl by být zbaven svéprávnosti, volebního práva a tu občanku by neměl mít. Pokud přesto internet i svéprávnost má, tak si následky ponese - taky sám. Protože je to prostě kus kokota.
Naposledy upravil(a) sinclair dne 10 zář 2018, 16:09, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Presne tak. Internet je super vec, decentralizovana siet, kde kazdy moze komunikovat s kazdym. Ale co sa z neho stalo za poslednych par rokov?

Par velkych firiem (Google, Facebook, Microsoft, Apple) si ho sprivatizovalo. Ludia im dobrovolne odovzdavaju vsetky svoje data a za odmenu dostavaju reklamny hnoj.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“