Už jsem jednou psal: Kde jste všichni houbaři? - já (a Zdeněk

) to tady nevytrhneme
Dnes jsem snad víc než houby, nacházel spíše odřezky po nich. A to jsem chodil v tom dnešním vedru, co doslova nenávidím.
Už v NE, když už jsem pomalu vycházel z lesa, tam (kousek nad cestou) špacírovaly 2 holky. A pořád jen u té cesty.
Tak na ně volám: "Děvčata, ale na cestě nerostou - to musíte víc nahoru, hlouběji do lesa". A ony mně odpověděly něco slovensky.
Já na ně znovu: "A odkiaľ ste?" Ony: "Od Trenčína" (přes 40km).
A já zase: "A to se vám vyplatí jezdit až sem?" A ony: "No, ale je to bližšie ako do Tatier".
Vyšel jsem z lesa na silnici a tam zaparkovaná 4 auta - 2x SPZ: TN (Trenčín) a 2x IL (Iľava) - místní žádné
A dnes (ta samá lokalita), vyjdu z lesa - zase 2 auta se SVK spzetkou. A jen jedno "místní" (Z - jako Zlín).
Přejedu kousek jinde (kam chodívám častěji). Jsem ještě na začátku lesa a oproti mně jde trojice (starší-prošedivělý muž a ml. kluk s ml. holčinou).
Já na ně: "Pak mám něco najít, když už jste mi to vše vysbírali." A zase nějaká "slovenská odpověď".
Já: "A odkiaľ ste?" Odpověď: Od Nového mesta n. Váhom (cca 60?km)
Hostinská z Koliby říká: "Včera to tu byl samý Slovák".
To už někdy vloni. Přijedu k lesu a než zamknu kolo, přijelo auto (TN). A 3 chlapi z kufru už vytahují košíky.
Já na ně: "A odkiaľ ste?" Odpověď: "Od Trenčína".
A já: "A to viete, že sa tuná platí hríbovné? A ja to vyberám".
A oni opáčili: "Ale my ešte žiadne hríby nemáme".
Asi za 2hod. je znovu potkám nahoře v lese - já jdu ještě stále nahoru a oni už "pelášili" směrem dolů (byl jsem od nich cca 30m).
Já na ně: " A čo to hríbovné?" Oni se jen smáli a já ještě víc