Co je to za žárovky ?

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PCmaniac99

#16 Příspěvek od PCmaniac99 »

Zkoušel jsem ledkový H7 nacpat do me audi A4 B5 do čoček pro potkavací světla. Musel jsem upravit hliníkový chladič jinak bych tam žárovku nedostal. Protože mám v čočkách vypálený paraboly tak to svítilo na prd a za deště už vůbec. Dal jsem je tedy místo dálkových a naprostá spokojenost.

Zkusil jsem dát ledkové H4 do mojí druhé audi A4 B5 a celkem pohoda. Regulace výšky světel funguje ale je vidět a koukal jsem i na regloskop že to kreslí nesmysly. Vůbec to nemá kresbu jako s klasickou žárovkou. Mám je tam už od loňského podzimu a najel jsem tak max 3tis km okolo komína a nikdo na mě neblikal. V noci to svítí hezky a všechny značky a reflexní prvky pěkně zářej, až je to možná otravný :D

Jinak z pohledu legislativy jak už napsali ostatní nemají homologaci.

Tyhle homologaci mají.
fredis

#17 Příspěvek od fredis »

3500 lm, homologace OK a ani zmínka o nějakém naklápění.. :wink: :cry: . Je v tom asi bordel jako ve všem. :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Naklápí se celá parabola/projektor, žárovka v něm se vůči parabole nehejbe.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
dvorak

#19 Příspěvek od dvorak »

Ale auta blízké budoucnosti prý budou mít LED reflektory integrované do karoserie, nebudou žádné paraboly jak známe dnes...
Kvicala_r

#20 Příspěvek od Kvicala_r »

Pánové i s LED se dělají jak reflektory, tak projektory. U reflektorů je malinko vyšší optická účinnost, projektor je pak možná trošku benefit ze hlediska tvarování svazku, ale dražší díky čočce.
A bude hůř matrix (mercedes 81 segmentů, bentley continental GT cca 30 LEd segmentů) používá projektor většinou se dvěma optikama - pokud tohle někoho napadne doma rozdělávat, už to nikdy nesloží správně :roll:
A jsou i další sofistikovanější systémy
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Porucha jednej LED = vymena celeho svetla za 500 eur :D
DC-Dom

#22 Příspěvek od DC-Dom »

Mám original kopie Philips 8-) s větráčkem, žádný problém s přehříváním nemám. ( otázka je jestli se ti tam budou vejít ) Lom světla je stejný jaku u halogenu i v obyčejným světle bez čočky. Správně seřízené světla jsou podmínkou u všech vozidel. A hlavně to necpi do filcky, to bude jak pěst na oko :wink:

PCmaniac99 // LED otáčej kolem své osy až dostaneš ten správný lom světla
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“