Opět blešák Martinice
Moderátor: Moderátoři
Opět blešák Martinice
Pro ilustraci je tu pár fotek, kdyby tam přece jen někdo objevil něco zajímavého.
Možná by si na své přišly některé ženské. Skleniček, hrnků, talířů a dalšího nádobí je tam nepřeberně a za legrační ceny.
Věci, co mají v pořádku plexikryty asi z kontiše nepocházejí, tam to většinou končí bez nich, nebo rozflákaný.
Ten NZC130 by taky za cosi stál, s tím zesilovačem se dá poměrně dobře vyhrát a pasuje do něj i HC15/16.
Výsledkem je pak velice slušný gramofon, co neničí desky a s velice dobře hrajícím zesilovačem 2x10W. Škoda, že zrovna tento má tak vyšisovaný panel. Je to ten druh šisovacího potisku, co jím byly potištěný i první NC440 a mnoho prvních NZC - je to nějaká fotometoda, ne sítotisk. Proto to tak bledne do světlehněda až skoro do vytracena.
Já to takto v 80-kách dvakrát přestavoval. Se 20L bednami KE20, osazenými ARZ669+ARE589+ARV081 to hrálo opravdu moc pěkně.
A když bylo třeba, tak i hodně nahlas. ARZ669 totiž měly ze všech tesláckých "HiFi basáků" suverénně nejvyšší citlivost. I po mnoha letech Martin K. naměřil něco málo přes 90dB/W/m. 20W výkonu při citlivosti beden 90dB/W/m je to do bytu ažaž. ARZ669 byly fakt skvělé reproduktory.
Použil jsem na to tehdy běžně dostupné VM2204 a duchapřítomně ke každé z nich nějaké chvějky. Dodnes jim to bez poruch hraje, je k tomu v obou případech připojená ST100 a pak přidaný CD přehrávač či kazetový magnetofon.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
NZC130 .... s velice dobře hrajícím zesilovačem 2x10W
Ehm. Tak nad Sony co stál v roce 1990 1200 DEM (toroidní trafo, kondenzátory jak sklenice od hořčice, tranzistorama osazený konec a hmotnost 13 kilo) se ohrne nos a toto je "velice dobře hrající"? Asi mi cosi uniká
- jirka5
Jen na okraj, nemám s nimi nic společného.