ok1dpw píše:Jak tak sleduji vývoj diskuse, tak vidím, že tu jsou občas lidé, kteří nevědí, která bije (nic ve zlém, je to historie a tu už každý nezná). Dvouprogramové Šilelisy 401 - 405 (nebo Elektronika VL100 pouze 1. program) byly malé čb televizorky s obrazovkou 16 cm. Junosť 401-2 byly čb televizory 31 cm a Elektronika 401 byla barevná 31 cm. VN trafa pro Šilelisy 401-5 byly TVS70P2, ve stejném rozměru (takové malé, z vrchu oválek, celé zalité čímsi okrovým v šedém plastovém krytu) byly i pro Elektroniku VL100 - TVC70P1. Lišily se vinutím pro VN, Elektronika násobila 3x, Šilelis 5x. Kdysi jsem je i převíjel (po rozřezání umělé hmoty a vinutí - hrůza!), uhnívaly drátky v sekundárním vinutí. Uměl jsem ho i postavit z gruntu, měl jsem navíjecí předpis. Ale myslím, že dnes se s tím už nemá význam zabývat, takovýto čv televizorek jsem viděl v Hypernově za 500 (!) Kč a jinak se tu dá sehnat asi kolem 700 na tržnicích. Luboš
tohle je velká nostalgie , náhrazování "červených" GT905 a GT 906 v Junostích ... GT906A tohle bylo vdycky "úzký" profil , spousta TV se vracelo v záruce , že nejde sehnat ND.A když jsem se jednou zeptal v bývalém skladu Kovoslužby skladníka na GT906a , tak mi řekl kolik jich chci tak jsem řekl 10ks a on , že si jich musím vzít minimálně 100ks , že pro menší množství nejde , protože jsou až někde vzadu , mají jich 2500ks a srašně dloudo to nikdo nechtěl !! a že stojí 3KČ kus. málem jsem upadl na zem ....