jak snížit napětí z 8V na 5V
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
http://www.quantek-inc.com/product_detail.php?mid=1
zasazenej je do patice v základový desce, která obsahuje napájecí zdroje a koncový zesilovač. přes základovou desku je modul propojen z displejem a tlačítkovou deskou. Rádiový modul je i řídící a obsahuje firmware. Proto by stálo za to, pokud uplynula záruka, zjistit jaký "měniče" jsou na tý desce a zkusit je upravit, či nahradit jinýma (mám pocit, že ten modul chce i 3.3V)
Článek je vyměnitelný a má to všechnu potřebnou elektroniku, která by případně šla vyoperovat. Výstup 5V. Dobíjení přes micro USB. Dělají to na na různý počet článků, většinou paralelně a tý elektronice je to v podstatě jedno.
A hlavně za 20Kč máš po starosti.....
Zkusil jsem v powerbance vyměnit a dobít aku, ale když na ni připojím rádio tak se na ní rozsvítí dioda, FM hraje normálně ale DAB nenajde nic. Na usb kabelu naměřím 5V, na aku je 4,1V a když se na výstup PWB dívám oscilem tak je tam nezasychrovatelný bordel cca 30 mV. Ty měniče asi budou se stajným výsledkem. Nezkoušel jsem to filtrovat.
Asi je ten DAB citlivější, jinak nevím.
Vypadá to že použiju dva aku a 7805-ku. Trocha hřeje ale není to nic tragického. Zkusím někde vyhrabat nějaký malý chladič a budu se muset smířit se ztrátovým napájením.
díky.
co přímá náhrada těch AA dobíjecí alkalikou RAM? rozměry a napětí sedí, jen pořešíš nabíječku.
http://battery.nabizi.cz/pure-energy-ba ... ci_p79836/
i když za ty peníze, bych radši pořídil na aukru Selenu a za zbytek na rok pití.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
rnbw píše:Hadam to radio pocita s pouzitim 1,2V akumulatorov. Ak nie, tak je to od zaciatku vyrobene ako odpad.
To je úplně jedno, protože u (rozumných) bateriových spotřebičů se stejně vždycky počítalo s napětím postupně klesajícím, jak se primární články vybíjejí, u rádií typicky do cca polovičního napětí nových článků.
Speciálně oscilátory nesměly vysadit při poklesu napájecího napětí.
takže pokles z 6 na 5.1 V a dál nic, zcela jistě odpadová konstrukce je.