O kosmických programech a tak... (OT, odděleno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xsc

#61 Příspěvek od xsc »

No to jsem čekal, že přidáš nějakou kokotinu na konec. Bez toho bys nesplnil plán :-)
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Behemot »

Agenty Novichok nejsou jedna látka, ale poměrně rozsáhlá skupina o různých vlastnostech. Není úplně nereálný zvolit takovej typ, kterej je skutečně kapalnej a neodpařuje se, proč ne. Že ty další věci kolem toho taky pěkně smrdí je jasný.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Artaban001

#64 Příspěvek od Artaban001 »

Asi se to někdo snaží sabotovat.
Celeron

#65 Příspěvek od Celeron »

Artaban001 píše:Asi se to někdo snaží sabotovat.

Zevnitř nebo zvenčí? :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
xsc

#66 Příspěvek od xsc »

To bude ten náš Krteček. Snaží se tunelovat :-)
Celeron

#67 Příspěvek od Celeron »

Dříve se říkalo: "Krtek na zahradě, to je průser". Teď se bude říkat: "Krtek v ISS, to je velkej průser". :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Artaban001

#68 Příspěvek od Artaban001 »

Chtělo by to celý nějak zrekapitulovat:
Celou dobu nic a najednou se v ISS objeví dírka vrtnutá zevnitř (jak stálo ve zprávách) když vezmeme v potaz díru, co se o ní psalo prvně:
To bylo na nějakým nově připojeným modulu? - pokud ne, tak proč tak najednou? - to si chtěl tak najednou chtěl někdo něco přidělat na zeď ?
Mám dojem, že veškerá práce, co se tam učiní, se projednává, schvaluje, Mám pocit, že se tam svévolně nejde dělat skoro nic.
Takže:
- Buď někdo něco posral na zemi a zamaskoval to barvou - to by byl docela mazec, kdyby barva + nějaký zbytkový kov udržel navrtanou dírku tak dlouho.
- jde o sabotáž - buď z nějakýho důvodu ukončení pobytu/spolupráce/, či důvod někoho odtud dostat na zem z nějakýho důvodu. (nebo důsledek politické situace mezi USA a Ruskem).
- Nebo je to celý habaďůra a je to součástí nějakýho experimentu, nebo cvičení. Mám pocit, že neplánovaný delší únik vzduchu z vesmírné stanice může způsobit změnu jejího umístění na oběžný dráze. (Balanční motorky na družicích mají velice nízký tah, aby je bylo možný používat co nejdýl a protože jde o doladění umístění) Takže si počkám, jak to dopadne.
Crifodo

#69 Příspěvek od Crifodo »

Je to všechno bizarní a vědy nedůstojné.
Jakmile se někdo rozhodl zpolitizovat přátelství a rasově i genderově vyvážené vysílání posádek na globální všelidskou mezinárodní vesmírnou stanici, rozpory se naplno projeví, nastane nedůvěra a už to nikdo nesklíží.
Osobně se Američanům divím, po tak hanebném nařčení se měli neprodleně sbalit a odjet domů, na další účast v ISS pak vyhlásit sankce.
Přece se nebudou doprošovat nějakých mužiků, jestli je svezou svým dřevěným, červotočem prožraným korábem, když mají své vlastní dokonalé lodě, vlastně nechápu proč je už dávno [url=https://cs.wikipedia.org/wiki/Orion_(kosmická_loď)]nepoužívají[/url] a dopustí toto ponižování.
Evropská věda by pak měla používat transportéry Hermes. Evropský kosmický potenciál v silném, nezávislém společenství hrdých národů spojených evropskými hodnotami by k tomu taky neměl [url=https://cs.wikipedia.org/wiki/Hermes_(raketoplán)]mlčet[/url].
xsc

#70 Příspěvek od xsc »

Další tupá agitka. Opět plníš plán?
Crifodo

#71 Příspěvek od Crifodo »

zkouším, do kolika minut ti zařídím budíček, knechte.
Mohlo by to být lepší, nejsi ve formě.

zpochybňuješ fakt, že američtí přátelé nemají zapotřebí se vozit v ruský tramvaji?
xsc

#72 Příspěvek od xsc »

Jen mě fascinuje, jak sem zase taháš politický tlachy a ne jen do tohoto tématu. O kus vedle to zkoušís zase jinak. Zjevně se snažíš nahradit trolla BOBOBO, pravda trochu "inteligentněji" než jen postováním žvástů z PL.
Crifodo

#73 Příspěvek od Crifodo »

netahal bych, kdybys tak věrně nebyl Pepkem Vyskoč. Nemůžu odolat. Řeknu si "a teď vyskoč" a ty do pár minut vyskočíš. Není to krása?

apropos, kosmonautika vždycky byla politické téma víc než jiné, dokonce je jedním z nejúčinnějších nástrojů k podpoře (geo)politických cílů.
xsc

#74 Příspěvek od xsc »

Je hezký, že svý úlety okecáváš mou reakcí, ale ty to cpeš naprosto všude, i tam, kde na tebe vůbec nereaguju. Takže pěkná okecávka, ale zcela mimo.
Crifodo

#75 Příspěvek od Crifodo »

No a poslyš, ty na mě máš za úkol teda reagovat v kterých tématech?
Každopádně 8 z 10 tvých příspěvků na EB věnuješ mně. Myslel jsem, že mě máš jen evidovat, ne se mnou "polemizovat". Bereš na to něco?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“