O kosmických programech a tak... (OT, odděleno)
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
- Artaban001
Celou dobu nic a najednou se v ISS objeví dírka vrtnutá zevnitř (jak stálo ve zprávách) když vezmeme v potaz díru, co se o ní psalo prvně:
To bylo na nějakým nově připojeným modulu? - pokud ne, tak proč tak najednou? - to si chtěl tak najednou chtěl někdo něco přidělat na zeď ?
Mám dojem, že veškerá práce, co se tam učiní, se projednává, schvaluje, Mám pocit, že se tam svévolně nejde dělat skoro nic.
Takže:
- Buď někdo něco posral na zemi a zamaskoval to barvou - to by byl docela mazec, kdyby barva + nějaký zbytkový kov udržel navrtanou dírku tak dlouho.
- jde o sabotáž - buď z nějakýho důvodu ukončení pobytu/spolupráce/, či důvod někoho odtud dostat na zem z nějakýho důvodu. (nebo důsledek politické situace mezi USA a Ruskem).
- Nebo je to celý habaďůra a je to součástí nějakýho experimentu, nebo cvičení. Mám pocit, že neplánovaný delší únik vzduchu z vesmírné stanice může způsobit změnu jejího umístění na oběžný dráze. (Balanční motorky na družicích mají velice nízký tah, aby je bylo možný používat co nejdýl a protože jde o doladění umístění) Takže si počkám, jak to dopadne.
Jakmile se někdo rozhodl zpolitizovat přátelství a rasově i genderově vyvážené vysílání posádek na globální všelidskou mezinárodní vesmírnou stanici, rozpory se naplno projeví, nastane nedůvěra a už to nikdo nesklíží.
Osobně se Američanům divím, po tak hanebném nařčení se měli neprodleně sbalit a odjet domů, na další účast v ISS pak vyhlásit sankce.
Přece se nebudou doprošovat nějakých mužiků, jestli je svezou svým dřevěným, červotočem prožraným korábem, když mají své vlastní dokonalé lodě, vlastně nechápu proč je už dávno [url=https://cs.wikipedia.org/wiki/Orion_(kosmická_loď)]nepoužívají[/url] a dopustí toto ponižování.
Evropská věda by pak měla používat transportéry Hermes. Evropský kosmický potenciál v silném, nezávislém společenství hrdých národů spojených evropskými hodnotami by k tomu taky neměl [url=https://cs.wikipedia.org/wiki/Hermes_(raketoplán)]mlčet[/url].