OVP CTV 2542 závada obrazu

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
1ramon

OVP CTV 2542 závada obrazu

#1 Příspěvek od 1ramon »

Hoši prosím, nemohli byste mi pomoct? TV začala blbnout, závada se objeví jen občas, Obraz zesvětlá, nemá barvy, a kmitají tam vodorovné pruhy. Po poklepání na bednu dál funguje určitý čas normálně. Připadá, mi, jakoby tam bylo jen něco uvolněné, a podle obrazu určitě poznáte o co jde. Bude to častá závada, jelikož to měla i předchozí Tesla, ale tu jsme pak vyhodili, tak už nevím, co bylo příčinou. Do této jsem nechal před časem dát nové trafo za 1200Kč, a tohle buď zvládnu sám, nebo vzdávám boj s tímto přístrojem. I když rád bych ho zachránil, ale je to těžká bedna , a marodím s kolenem, tak to už nikam vláčet nechci.. Neměli byste tip, na co se tam zaměřit? Díky moc.
Přílohy
tv.jpg
tv.jpg
masar

#2 Příspěvek od masar »

Vypadá to na špatné spojení v cestě signálu ARZB mezi deskou obrazovky a obvodem TDA4780, snad v konektoru XP142. Rozebrat - očistit - složit.
:wink:
p.s. Sklon k této závadě se zvyšuje spolu se slábnoucí emisní schopností obrazovky. Místem přerušené informace o velikosti katodových proudů může být (a také bývá) i samotná patice/objímka obrazovky.
1ramon

#3 Příspěvek od 1ramon »

Díky moc , kouknu na ty konektory.
1ramon

#4 Příspěvek od 1ramon »

Ještě jednou díky moc, bylo to přesně tam, jak jsi říkal, akorát ne v tom konektoru, ale ve spoji toho káblu k desce obrazovky. Krajní vodič toho svazku byl ve spoji volný, tak jakoby vypálený.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“