Konvertor ccir/oirt J-246

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

Konvertor ccir/oirt J-246

#1 Příspěvek od kutilmil »

Zdravím. Kúpil som si konvertor J246 má ho aj Avelmak aj flajzar aj gme. Poskladal som ho a normalne ten hajzel nefunguje. Je tam 5,5 súčiastok tak predpokladám že som to dobre zapojil. Keď som to už 100 krát kontroloval tak som si všimol že v schéme je LA1185 a v stavebnici bola TA7358. Môže to byť problém? napadá niekoho niečo? Ďakujem
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#2 Příspěvek od kutilmil »

Tak už mi to hraje. Nejako zle sa to rozkmitáva. Treba tomu dať 3 volty a funguje to. Zaujímavé.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Možný to je, značení LAxxxx používá SANYO a někdy SAMSUNG, TAxxxx je označení registrovaný firmou TOSHIBA. Tudíž ty švábi můžou bejt principiálně identický, ale vzhledem k minipidiodlišnostem jednotlivejch výrobců v přesný technologii výroby se v reálu můžou hlavně ve funkční oblasti těsně u hraničních hodnot dost podstatně rozcházet...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
fredis

#4 Příspěvek od fredis »

kutilmil píše:Tak už mi to hraje. Nejako zle sa to rozkmitáva. Treba tomu dať 3 volty a funguje to. Zaujímavé.

A kolik uvádí napájecí U výrobce?
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Viděl jsem to schéma a byl u toho stábl na 5V. V rádiích to chodí kolem 9V - TA7358AP - a jeho "klony"se používal jako FM tuner do většiny rádií - i těch s digitálním laděním, než to převálcovala SDR technologie.
Edit: dle datasheetu je jeho rozsah 1.6V až 6V. Takže v případě napájení 9V je použit vhodný předřadný odpor, který napětí omezí na max 6V.
fredis

#6 Příspěvek od fredis »

No právě :wink: . Krmit to míň než 3 volty mě připadá poněkud ujeté.. :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
miroja

#7 Příspěvek od miroja »

Cez vikend som zhodou okolnosti skusil pripojit takyto konvertor k radiu Carioca.
Momentalne neviem overit aky vyrobca toho IO je tam, ale jednoznacne je na doske aj 78L05. Konvertor som najsokr napajal z externeho zdroja cca 9-10V. Nie, ze by vtedy radio vobec nechytalo CCIR stanice, ale bolo to cele zakmitane. Ked som znizil napajanie na cca 3V, kmitanie prestalo. Nemal som dostatok casu hladat pricinu, mozno tento tyzden, ale to spravanie sa mi tiez zda divne :-(
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“