BenQ GW2760 - blika

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

BenQ GW2760 - blika

#1 Příspěvek od rnbw »

Doniesli mi LCD monitor s LED podsvietenim BenQ GW2760, ze vraj blika. Skutocne, ked sa pozeram nad monitor, vidim, ze svetla plocha blika ako na CRT monitore s nizkou frekvenciou.

Predpokladam problem v podsvieteni. Zatial som zmeral elyty a nenasiel som ziadny vadny.
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

V dětském pokojíku mám sice GW2750, je už přes 6 let starý, ale případná oprava mě bude zajímat :)
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

To nas asi bude viac :D mam 23palcovy LG s led podsvitom a tiez je tam flicker. So zmenou intenzity sa to nemeni, zdroj je exter.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Este som si vsimol v pravej casti horizontalne svetlejsie pasiky, asi 1 cm od seba. Obavam sa, ze konci zivotnost LED.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Su tam 4 vetvy LED, umiestnene na spodnej hrane panela (AUO M270HVN02.1). Skusam ich napajat z lab. zdroja, pri napati 46,4 V sa dosiahne prud cez jednu vetvu 100mA. Rozdiely medzi vetvami max. 0,1 V. Takze LED vyzeraju dobre.

Ale blika to aj pri napajani z lab. zdroja - aj kazda vetva samostatne (akurat to tak dobre nevidiet).

Seriem na to, nech to pouzivaju - pripadne daju niekomu inemu, kto si to ani nevsimne.

[edit]
Vidim tam pri horizontalnom pohybe objektov akoby RGB sachovnicu pri vertikalnych hranach. Neviem, ci je to vlastnost VA panelu alebo je vadny. Kazdopadne by som to doma nechcel...
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“