Tesla 821

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sinclair

#31 Příspěvek od sinclair »

Ale kono má pravdu, že z těch "běžných" velkosériových aut byla asi Š1100MB s hodně chromovými doplňky nejpohlednější auto.
konosuke

#32 Příspěvek od konosuke »

lze dneska jenom spekulovat že auto imperialistického vzhledu zatrhla škodovce Moskva, skladník, topič i direktor museli jezdit do práce hranatým žigulem...dnes zas skáčeme jak píská EU, symptom malého národa či co
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
sinclair

#33 Příspěvek od sinclair »

Můžeme se v tomto vláknu klidně pobavit o tom, který rádio a ve který třídě bylo od Tesly nejpovedenější, nejužitečnější či případně nejhezčí.
Můj hlas zatím mají 810A a hlavně pardubická 632A.
Ta 632A je zajímavá tím, jak se v ní konstruktérům povedlo z faktického minima součástek vytřískat maximum užitku i dobrého zvuku.
Z "kuchyňských" či přenosných fakt nevím. Velice pěkně vypadal i hrál třeba Spirituál a Domino2, ale to jsou jen takové střelby od pasu :D
konosuke

#34 Příspěvek od konosuke »

nebo Solo 638A, pěkné rádijko AM, VKV I-II do kuchyně či na chatu a kanceláře až na tlačítka předvoleb co vypadají jak telefonní - na to upozornil i článek tehda v AR, zásluhou oddělených tónových korekcí obstálo i doma jako zesil 2x10W k provizornímu stereo poslechu
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
sinclair

#35 Příspěvek od sinclair »

638A sice vzhledem ucházející je, ale ta střeva, ta střeva jsou děs. Klidový šum je v tichší místnosti pěkně otravný.
elektrosvit

#36 Příspěvek od elektrosvit »

Šumící korektory, nepřehledná, spíš jen informativní stupnice, nekvalitní potenciometry pro ladění předvoleb, AFC se aktivuje až 5 sekund po přeladění nebo přepnutí předvolby... navzdory jmenovaným nedostatkům slouží a zrovna mi tu vyhrává na celý barák. :wink:
konosuke

#37 Příspěvek od konosuke »

no vidíš - při dostatečně citlivejch bedýnkách ozvučí tělocvičnu, AV receiver 7x145W to je nezdravá megalomanie a kanón na vrabce
sinclair

#38 Příspěvek od sinclair »

No právě, ta zpropadená citlivost. Pokud výrobce toho multikanálového kompletu použije bedýnky s citlivostí 83dB/W, tak je těch 7x145W tak akorát, aby to rozumně a bez zkreslení hrálo.
Bedny s podobnou citlivostí jsou topný tělesa, kde vedlejším produktem je zvuk..
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Hubert_79 »

Mno, Leoši, máš pravdu. Ale. Měl jsem k bednám (AQ 611, citlivost dle katalogu 90 dB/1W/1m) receiver Denon. V prvopočátcích je "krmil" právě ten Denon, receiver, s udaným výkonem 40W na kanál (tuším měřeno dle normy DIN). Jako umělo to zahrát nahlas, ale když toho (laicky řečeno) bylo ve zvuku hodně, tak to prostě byla koule i když to nebylo moc nahlas. Sony, co je krmí nyní, má na kanál 110W (dtto DIN, při THD 0,004% a 20Hz-20kHz píšou v manuálu 90W) a zvuk úplně jiný. Žádné zahlcení, zahuhlání, pěkně čitelný. Jestli to je tím, že to "jede" na zlomek výkonu a zdroj to zvládá, to asi budeš vědět Ty líp než já. Takže watty, jo, někdy se přeceňují, ale co jsem slyšel jsem slyšel. A slyším.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
danhard

#40 Příspěvek od danhard »

SP201 (810A) mám. Tam mě vadilo, že neměl tlačítko na magnetofon :)
Vřešil jsem to tak, že se ke Gramofonu přimáčkly DV, ty tam měly volný dva přepínací kontakty.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“