Vymena autobaterie
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Vymena autobaterie
Nenapada me nic, proc to ve vsech moznych manualech pisou obracene.
Diky.
mikollar píše:podla mna to bude preto aby sa náhodou pri odpojovaní + nedotkol klucom kostry auta vznikol by skrat, jedine toto ma napada
Ano, to je přesně ten důvod. Připečený klíč už neutrhneš a požár, případně výbuch baterky je výsledek. Připojování zase obráceně, nejdřív plus a pak kostra, ze stejných důvodů.
Například firma Suzuki to v servisních i uživatelských manuálech uvádí a to hned na jedné z prvních stránek s vysvětlením. Jenže, když se hledá konkrétní problém, kdo by četl manuál od začátku, že?
DRAKE píše:Jojo, je to přesně kvůli tomu klíči, ale pozor, slyšel jsem, že některá zahraniční auta mají ukostřený plus!!!!
Jo, to je pravda - pokud se za "ZAHRANIČNÍ AUTO" dá považovat Moskvič nebo Žigulák - ale třeba československé vozy z AZNP Mladá Boleslav - Škoda typy 440, 445 a 450 - to určitě měly. Pro ty, kteří je nepamatují, to byly vozy jménem Spartak, Octavia a Felicia - ovšem všechny s rokem výroby nižším než 1960... Tehdá se takto vozidlové elektroinstalace zapojovaly včetně motocyklů, vše samozřejmě podle vzoru BÓLŠEGO SOVJÉTSKOGO SAJÚZA...
A kutilmile - nelituju tě
Pockej jestli jsem to spravne pochopil. Mel jsem zigula i moskvice a ani jeden nemel kostreny plus.EKKAR píše:DRAKE píše:Jojo, je to přesně kvůli tomu klíči, ale pozor, slyšel jsem, že některá zahraniční auta mají ukostřený plus!!!!
Jo, to je pravda - pokud se za "ZAHRANIČNÍ AUTO" dá považovat Moskvič nebo Žigulák - ale třeba československé vozy z AZNP Mladá Boleslav - Škoda typy 440, 445 a 450 - to určitě měly. Pro ty, kteří je nepamatují, to byly vozy jménem Spartak, Octavia a Felicia - ovšem všechny s rokem výroby nižším než 1960... Tehdá se takto vozidlové elektroinstalace zapojovaly včetně motocyklů, vše samozřejmě podle vzoru BÓLŠEGO SOVJÉTSKOGO SAJÚZA...