Rada s koupí multimetru

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sadra17

#16 Příspěvek od Sadra17 »

nakonec jsem vybral https://www.emo.cz/z110580-ut-131c v téhle ceně jsou +- stejný ale tenhle má dvě AAA baterie
voitano

#17 Příspěvek od voitano »

Já náhodou objevil tohle a určitě ho vyzkouším, za ty prachy........ a má to vše , co pořebuji http://www.hadex.cz/r174b-multimetr-hye ... t-rms-usb/
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Působí to trošku dojmem naleštěného prdu, ale pokud to člověk bere jako "hračku" na běžné měření, není důvod si to nekoupit. Ty mechanický přepínače jsou dost poruchový...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
voitano

#19 Příspěvek od voitano »

Jo, pokud to během dvou let bude fungovat a zkolabuje to po záruce nebude to tak bolet, jako když zkolabuje nějaký agilent, nebo fluke. Můj vyhlídnutý Brymen jede jen na 9V baterku a kmitočet do 200khz - to je opruz
Naposledy upravil(a) voitano dne 01 říj 2018, 17:46, celkem upraveno 1 x.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZdenekHQ »

Na tomto principu funguju taky. Už jen proto, že se občas stane, že nějakej multimetr nechtěně sejmu.

Pak je ten nákup v pořádku. :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Sadra17

#21 Příspěvek od Sadra17 »

nebudu ho používat denně a bude pořád v "bordelu" dílna, venku a tak, proto nechci nic za tisíce, nevyužil bych to :wink:
Stribrnak

#22 Příspěvek od Stribrnak »

voitano píše:Jo, pokud to během dvou let bude fungovat a zkolabuje to po záruce nebude to tak bolet, jako když zkolabuje nějaký agilent, nebo fluke. Můj vyhlídnutý Brymen jede jen na 9V baterku a kmitočet do 200khz - to je opruz

Kterej si vybral?

http://www.brymen.com/PD02BM860s_869s.html

Stribrnak
voitano

#23 Příspěvek od voitano »

829 by stačil....
Nakadah

#24 Příspěvek od Nakadah »

Řeším taky koupi nového DMM, tak než zakládat další vlákno, dovolím si nacpat dotaz sem. Prostudoval jsem různé testy DMM na https://lygte-info.dk/info/DMMReviews.html a rozmýšlím se mezi Fluke 17B+ a Brymenem BM235. Oba jsou tak nějak v kategorii 3000Kč, víc se mi jít nechce. Protože lepší modely už pak letí cenově o dost víc.

Fluke mi přijde jako dobře stavěný. Brymen taky není špatný, má o něco vyšší třídu přesnosti a pár funkcí navíc. Třeba TrueRMS, ale využiju to vůbec?

Fluke při vybité baterii ukazuje pořád přesně, ten Brymen při vybité baterce začne ukazovat nepřesně. Co zvolit?
Hydrawerk

#25 Příspěvek od Hydrawerk »

Fluke 17B+ určitě dělá všecko, co výrobce uvádí. Bohužel ale nemá "beepjack", to jest varování při nesprávně vložených měřicích kabelech. True RMS by mi taky chybělo. Měří kapacitu jenom do 1000uF. Nemá detektor vodičů pod proudem ve zdi (EF, někdy NCV). Kde a za kolik bys ho kupoval vůbec?

Brymen má obecně lepší poměr cena / funkce. Přitom má ochrany vstupů a je někde jinde, než různé ty Unitrendy, Mastechy a CEMy.
U Brymenu BM235 se mi ale zas tak moc nelíbí vnitřní konstrukce se zdířkami na samostatné DPS. https://lygte-info.dk/pic/Brymen/BM235/DSC_2992a.jpg
Osobně bych zvolil nějaký jiný Brymen. Na domácí použití jsou perfektní. Na každodenní nasazení v průmyslovém prostředí se mi ale víc zamlouvá nějakej FLUKE, furt mi přijde, že jsou mechanicky odolnější. Brymen nikdy neudává, jaká je odolnost proti pádu na zem.
jopo166

#26 Příspěvek od jopo166 »

Prečo je lepšie ak je multimeter napajany 9v a nie 3v?
Nakadah

#27 Příspěvek od Nakadah »

Prolezl jsme hromady testovacich videi na youtube, eevblog a jine. A ten Fluke 17B+ sice prezije spicky 10kV, ale jinak popravde umi jenom to co obyc DMM za par stovek. Pravda, je proste velmi odolny.

Nakonec sem se rozhodl pro Brymen 869. Kdyz uz, tak uz.
Hydrawerk

#28 Příspěvek od Hydrawerk »

U Brymenu BM869 by mi chyběl režim AutoCheck (LoZ) a taky nemá EF detektor drátů ve zdi. Ale mnohým lidem to vadit nebude. Ani Fluke 87V to neumí.
Nakadah

#29 Příspěvek od Nakadah »

Tak Brymen 869s je doma. Koupen na Welectronu.com - v pondělí odeslali, dnes dorazil. Pravda, plácl jsem se přes kapsu, ale myslím že mám konečně slušný DMM. Chvilku jsem uvažoval nad EEVblog 121GW, ale po přečtení nějakých zkušeností právě na eevblogu, jsem to rychle zavrhnul. Navíc by stál skoro o 1000Kč víc a to by byl jen holý DMM - bez obalu, bez šnůr...
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“