Veľkosť odberu ohrevu zadného skla
Moderátor: Moderátoři
Veľkosť odberu ohrevu zadného skla
Opravy se dělají pokud najdeš přerušení kapičkou vodivýho laku s obsahem grafitu nebo mletýho stříbra v roztoku nitrocelulózy. Nejhorší situace je taková, jakou mám třeba já - topí mi jen necelá třetina zadního vokna a k vodičům se nedostanu, protože mám na vnitřku nalepenou ztemňovací fólii, aby mi nikdo nemoh jen tak čumět do kufru ... Jediná cesta je výměna celýho zadního okna - cena pro Roomstera bratru nějakejch 10 000Kč i s prací a zas bude to vokno čirý bez zatmavení, takže do kufru ti uvidí každej kdo do (_!_) díru má ...
A kutilmile - nelituju tě
Inak to okno na toho Roomstera z pohľadu na eure vychovaných "až tak drahé nie je".. Práve predvčerom mi známy zahlásil na svojej C5-ke nejakých 800e.. Vyriešil to potom z nejakej búračky z Rakúska -za nejakých 300 -a bol spokojný -stačí sa uskromniť, že.. Cena samozrejme bez práce -a zháňania a prepravy..
EKKAR píše:Jištěný to bejvá 20A pojistkou ...
jogo9 píše:Pred opravou to skúsim zmerať, rád by som ale pred tým vedieť, na čo sa pripraviť -pri oprave nebudem mať v dosahu serióznu výbavu.. No - čakal by som odber rádovo nižší..
No a co by jsi chtěl nějakými 20 Watty vyhřát?
jogo9 píše: Vykašľal by som sa na to, vždy som sa nejako prepravil aj bez odrosenia, ale idem na technickú, a po odpadnutom prívode civí na tej krajnej tmavej časti skla vytrhnutá, zvonku viditeľná, dosť veľká bledá diera.. Musel by ju vidieť aj slepý -a domov by som sa viezol "bez papierov"..
Pokud v tom skle není fyzicky díra, což zřejmě není, tak nějaké nefunkční topení zadního okna na technické podle mě nebude nikdo řešit, nebo v nejhorším vyfasuješ lehkou závadu. Na technické se řeší, jestli to brzdí, svítí, nemá vakly v nápravách a neteče z toho olej a jestli máš povinnou výbavu.
Stejně tak je nemusí zajímat, jestli máš automatickou klimošku, nebo jestli si teplotu reguluješ ručně.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
jogo9 píše:Tentoraz si generálne dovolím nesúhlasiť. Odrosovanie zadného skla považujem za povinne funkčné -pokiaľ je výrobcom montované. Súhlasím s tým, že na STK to nikto nekontroluje
To se pleteš, to je pouze tvůj problém. Nikde není napsáno, že nějaká přidaná součást od výrobce musí být stále funkční, pokud se samozřejmě nejedná o to, co je předepsáno jako povinná výbava. STK a policajti to nekontrolují, protože je to nezajímá z titulu toho, že je to tvoje soukromá věc. Samozřejmě, když máš přidané přední mlhovky a to je jedno kdy a kým, tak musejí být homologované a funkční, jinak bys je musel zakrýt.
Když si dovnitř auta před zadní okno dáš např. papír či plech, je to tvoje věc a musíš jen dodržovat bezpečnost cestujících vzadu. Když si dáš na zadní sedadlo psa, je to tvoje věc, kde ho máš, ale musí mít bezpečnostní pás atd. atd.