Win10 1809

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

Win10 1809

#1 Příspěvek od xsc »

Windows 10 ver 1809 se zjevně povedly. Distribuce podzimního upgradu byla zastavena, neboť po instalaci se ztrácejí soubory. Aneb každá verze Win10 je lepší, tato sama uklidí na disku :-)
https://support.microsoft.com/en-us/help/4464619/windows-10-update-history
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Tu aktualizaci na jaře také zastavili, že se jí nakonec místo 1803 říkalo 1804 :)
1809 už mám na třech PC/NB (další přijdou na řadu) a zatím dobrý, neztratilo se nic, ale já používám vždy D:éčko na Dokumenty a Plochu (OneDrive nepoužívám nikde).
Asi hold nejde uhlídat všechno (MS nedávno machroval se 700 mil. Win10), lidi si strkají Dokumenty, Fotky&Videa kamkoliv. Zrovna tenhle týden jsem měl na stole NB, kde bylo tak 30 adresářů s fotkama přímo v rootu C:éčka.
A to byl noťas, který už jsem v rukou měl, takže všechny uživatelské soubory byly přesměrovány do D:éčka (i ta Plocha, kde všichni serou všechno) a stejně to nepomohlo. Někteří lidi jsou marní, MS bude muset příště napsat blbuvzdornější skripty :)

P.S. Co najdu, to jim setřídím, na Plochu jim dám ikonu odkazující na zálohu fotek a videí, dokonce tu ikonu výrazně změním a stejně se mě po určité době ptají, že tam měli fotky 'Vánoce 2017' a nemůžou je najít :)
Přílohy
ikona-bkp.png
ikona-bkp.png
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Při aktualizaci Win10 je vždycky křiku, jak když v Temelíně praskne žárovka na záchodě...
Instaluju až oficiální verzi - s odkladem, aby stačili vychytat případné nedostatky a nikdy žádný problém nebyl.
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

@standa: mel jsem na opravu desktop. Pry je zpomaleny a kouse se. Zapnu to a z 900GB systemoveho oddilu zaplnenych tak 800... Z toho asi 400GB na plose! Fotky, videa, hudba... Pi-oviny prostě...bordel za nekolik let. Nebylo to kam zalohovat a ani jsem nemel chut :D format C:/ a pekne cista instalace :D
Ad 1809... Onedrive nepouzivam, mam disk google. Slozky presmerovane na datovy oddil, zatim nejake problemy nepozoruji
xsc

#5 Příspěvek od xsc »

Achab píše:Instaluju až oficiální verzi - s odkladem, aby stačili vychytat případné nedostatky a nikdy žádný problém nebyl.
Tohle je oficiální verze, vypuštěná ven přes Windows Update, nyní zastavená.
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Právě proto aktualizuju s odkladem, až je případný problém vyřešen.
Některé chyby se ani nemusí projevit u všech počítačů. Ve verzi 1803? byl nějaký problém hlavně na platformě AMD.
xsc

#7 Příspěvek od xsc »

Já mám pro jistotu přepnuto na "current branch for business" a upgrade odložen o 365 dní, což je maximum. Díky tomu mám zatím verzi 1703...
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

Zdravím všechny, co mají W10(bohužel i já), ale potřebuju poradit, kde hledat aktualizace(nic zmršenějšího než 10 jsem neměl tu čest poznat) a taky jsem nenašel nikde nastavení písma v IE, hlavně, že mi to ukazuje, že repro mám na 67%, to mě fakt zajímá.Díky za rady zkušenějších.
Achab

#9 Příspěvek od Achab »

Start > Nastavení > Zabezpečení a aktualizace
IE - nabídka Nástroje > Možnosti internetu > záložka Obecné > Písma
nebo Ovládací panely > Možnosti internetu atd...
starecd

#10 Příspěvek od starecd »

Achab díky, ale v nastavení žádná možnost zabezpečení ani aktualizace není. Totéž u IE se dá upravit pouze po otevření nabídky, žádné nástroje tam nejsou. A ještě jedna ptákovina naW7 jsem používal 3prohlížeče lehce ovládané ze spodní lišty, tady to nejde, googla musím otvírat z nabídky a pořád to chce, abych souhlasil s podmínkami a Mozzila se mi montuje do IE furt chce nastavit jako výchozí prohlížeč, prostě hnus.
Achab

#11 Příspěvek od Achab »

Jaká je to verze? Mám 1803 a aktualizace tam jsou, viz printscreen. Další nastavení je přes Ovládací panely > Zabezpečení a údržba. Když tak zkus dát do vyhledávání "Aktualizace" nebo "Zabezpečení."
Přílohy
Nastavení Win10.jpg
Nastavení Win10.jpg
starecd

#12 Příspěvek od starecd »

Zabezpečení jsem našel, ale aktualizace ne, totálně vypatlané, ty 10, zlaté 7, ještě nevím, proč mě to ukazuje, že jsou 7 zálohované, když PC je nový, rovnou s 10.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hubert_79 »

Vždyť to tam je...
Přílohy
Win10_aktualizace.jpg
Win10_aktualizace.jpg
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
starecd

#14 Příspěvek od starecd »

Jo, asi jsem blbý nebo slepý, či oboje, ale nic nenašlo ani vyhledávání, žádná shoda ani když zadám vyhledat aktualizace :D
Achab:mně se tam zobrazí polovina toho, co máš ty. hodil bych print screene. ale nevím jak na 7 jsem upravoval jinak a v tomto mišmaši se neorientuju
Naposledy upravil(a) starecd dne 10 říj 2018, 13:15, celkem upraveno 1 x.
masar

#15 Příspěvek od masar »

A klikl jsi na to ozubené kolečko? :wink:
A co vlastně hledáš?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“