Multifunkční relé z Číny
Moderátor: Moderátoři
- jirka5
Multifunkční relé z Číny
Chtěl bych asi 3 ks použít při rekonstrukci domácí elektroinstalace, ovšem znáte to - levná věc se může někdy zatraceně prodražit.
https://www.ebay.com/itm/AC-DC-Multi-Function-3Knob-Din-Rail-Auto-Timer-Delay-Relay1-2SPDT-Control-Switch/132754786761?hash=item1ee8cd49c9:m:mKCfLQrS0IpCVBDitgRQctA
- jirka5
Jinak nemám čas se s stím sr*t a něco rozebírat a zkoumat kvalitu použitých součástek, zkrátka chci to namontovat, by to na první zapojení fugovalo. Ostatně tyhlety silnoproudé věcičky bývají proti "razborce"zatraceně dobře zajištěny a pokud se přece jen podaří se jim podívat do střev, tak "sborka" se obvykle potom už jaksi nezdaří.....
Chtěl jsem jen vědět, jestli tuhle expertízu, co popisuje Zaky, už někdo neprovedl.
Trochu se nám ty odpovědi zkřížily, ale aspoň je vidět, že všichni myslíme podobně....
Predpokladam ze to nechces pouzit na nic duleziteho, tak proste kup jedno relatko navic, a hod ho do krabice s nahradnimi dily. Za ty prachy to nema vyznam resit. Pokud budou odchazet moc casto, nezbude nez koupit znackovy vyrobek.
- jirka5
S těmi světly je ale problém. Požaduji, aby se to chovalo tak, na první stisk tlačítka se světlo zapne, na druhý vypne, ale zapomene-li se vypnout, tak musí po nastavené době zhasnout. Elko-ep nazývá tuto funkci impulsní relé se zpožděním a má ji bohužel jen typ SMR-B/230V, který je určen do instalační krabice. Já mám všechny kabely dávno natahány do rozváděče, takže potřebuji relé na DIN lištu. Vznesl jsem proto dotaz na výrobce, jestli typ CRM-91H přece jen tuto funkci nemá a dostal jsem odpověď, že výstup relé je nutno posílit dalším relé/stykačem. Chybně jsem z toho vyvodil, že volba CRM-91H je v pořádku a začal jsem hledat levnější náhradu. Když jsem si podrobně prohlédl funkční tabulky jak CRM-91H, tak GRT8-M2, zjistil jsem, že ani jedno z těchto relé funkci impulsního relé se zpožděním nemá.
Poradil by mi někdo nějaký typ relé na DIN lištu, který tuto funkci má? Firma Elektrobock to nazývá časové relé s možností přerušení, ale vyrábí taky jen typ do škatule. Jinak nemůžu nic najít.
https://www.ebay.com/itm/10PCS-Mini-5V- ... Sw3iBbPzlt
- jirka5
Pro Zakyho:
Právě, že by se jednalo o využití "povoleného" proudu více než nadoraz. Výrobce má asi pravdu, ale když o problému ví, tak je nepochopitelné, proč na výstup nedá kvalitní relé, dimenzované aspoň na 16A.
Omezovací C tam asi nebude, protože napájení je univerzální, i 24VDC bez přepínání.
https://www.ebay.com/itm/88-37-59mm-Pla ... q4Cd6opqqg