Nic podobného jsem zatím nenašel, každá galerie, kterou jsem vyzkoušel, nějakým způsobem omezuje objem dat vložených obrázků v databázi, takže tam pošleš 4 MB fotku a stáhneš 350 kB. Pro fotky, které nikdy neopustí obrazovku, to obvykle stačí, ono to většinou stačilo i na tom Panoramiu, jestli měla fotka v GMaps ukázat nějaký pohled z daného místa. Ale tam byla možnost stažení tak, jak hsem fotku vložil. A že tam dobrých a skvělých fotek bylo dost.
Občas něco z cest dám na
galerii, kterou provozuje PetrK (na Bastlírně je od dubna 2005), Petr povolil ukládání už i v o něco větším rozlišení, ale pořád je to jen na rozlišení menších monitorů. A taky na synkových stránkách mám vlastní úložiště s galerií (občas použiju i odkaz odtud, když se soubor nevejde jinam), tam to omezuji sám.
Takže bohužel, je to jako se všem: když služba za něco stojí, bude zrušena, protože je využívána jen omezeným okruhem uživatelů, kteří její výhody chtějí využít. Pro ty, kterým jsou ty výhody ukradené, stačí přece všechny ostatní...
Vlastně je to stejné, jako s elektronikou: výrobci testují, jak moc je náročný zákazník, a dají mu to, co je za své peníze ochotný akceptovat. Jak v šedesátých letech hnutí hifistů vedlo ke zkvalitňování produkce i přenosů, tak dnes to postupuje opačným směrem. Daleko víc je přece těch, kdo pokles kvality vůbec nezpozorují. Že by svět neměl být jen na jedno použití, je už vedlejší i na naší polokouli...
Jestli Romane narazíš na vhodnou galerii dřív, dej vědět. A vlastně kdokoli.
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.