OTF 471 stereo - problém s AV

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

OTF 471 stereo - problém s AV

#1 Příspěvek od Celeron »

Zdravím všechny šikovné mechaniky.Mám takový problém s AV vstupem:připojím scartem video,vložím kazetu,funguje.Stopnu kazetu a měl by naskočit televizní program naladěný na videu,ale nenaskočí.Menu z videa na obrazovce normálně zobrazím.Proč tam nejde zobrazit televizní signál?Když video připojím na jiný televizor,stejnou sňůrou,tak je vše v pořádku.Díky za rady.
dajda

#2 Příspěvek od dajda »

Ahoj, to samé sem měl u OTF 488 s DVD, šnůra i samotné DVD dobré,vyzkoušeno na jiné TV.Bylo i v servisu je totiž ještě v záruce,vše O.K. Tak jsem zatím rezignoval.Víc můj starší příspěvek v odd. DVD
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

asi bych zkusil změřit jaké napětí je 8 pinu scart může být, že to dvd nevypíná úplně na nulu a to zbytkové napětí stačí na to aby to AV zůstalo viset , např v tv chybí zakončovací rezistor, nebo to vyřešit zenerkou, svhálně jestli to přepne když se vytáhne scart?
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#4 Příspěvek od Ivan_Ryger »

ja som tam raz daval zenerku(tusim 5V), stacilo to.
Je to skutocne tym, ze tie DVD-cka i niektore videa maju problem so signalom STAT-AV
dajda

#5 Příspěvek od dajda »

a můžeš poslat mezi co si zapojil,nebo konkretně kde ji zapojit u OTF 488,myslím že to bude stejné i pro 471.Dík
Celeron

OTF 471 problém s AV

#6 Příspěvek od Celeron »

Nevím,zda jsme si rozuměli,pokud v televizoru běží normální program a spustím video,tak se normálně přepne do AV a po zastavení videa zase bez problémů naskočí původní tv.program.Problém je pouze tehdy,když nejdříve přepnu ovladačem na AV,to by měl naskočit tv.program naladěný na tuneru videa,no a to se nestane.Naskočí jen menu videa a je slyšet zvuk naladěného programu.Po stisknutí tlačítka menu(na ovladači videa),se menu z obrazovky ztratí a problikne obraz programu,potom už jen zrnění.Normálně by po stisknutí tl.MENU,mělo toto zmizet z obrazovky a naskočit tv.program naladěný na videu.Jak jsem uvedl,kazeta jede bez problémů.Pokud chci něco nahrávat,tak nevím jaký program na videu je zrovna přepnutý.Jinak by mi ta závada až tak moc nevadila.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Lukas-Peca »

a není spíš problém ve videu?
miroja

Re: OTF 471 stereo - problém s AV

#8 Příspěvek od miroja »

Celeron píše:Zdravím všechny šikovné mechaniky.Mám takový problém s AV vstupem:připojím scartem video,vložím kazetu,funguje.Stopnu kazetu a měl by naskočit televizní program naladěný na videu,ale nenaskočí.Menu z videa na obrazovce normálně zobrazím.Proč tam nejde zobrazit televizní signál?.Když video připojím na jiný televizor,stejnou sňůrou,tak je vše v pořádku.Díky za rady..
jef111
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jef111 »

Zkus to s jiným videem, mě se zdá že to je určitě závada videa.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Robosand

#10 Příspěvek od Robosand »

Pokiaľ video spúštaš cez SCART, tak AV mód sa na tomto TVP nevypne stopnutím kazety, ale až vypnutím videa do stanby. Darmo budeš prepínať TVP na AV resp. nejakú predvoľbu.
Takže, ak sa Ti objavil TV program pri stopnutí kazety, muselo to ísť cez tuner vo videu. Cez anténné zdierky sa to chová inak...
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“