Radiátor
Moderátor: Moderátoři
Výpočtem mi vychází, že topná plocha je u obou radiátorů stejná - 9 600 cm čtver.
A kutilmile - nelituju tě
Uvidím v zimě, pak teprve budu moct porovnat.
V každém případě děkuji všem za rozšíření obzoru.
P.S. Člověk se celý život učí....
EKKAR píše: Na tý se pár minut nechá, doleje se po okraj a zašpuntuje se i nahoře.
Ty tam děláš a napíšeš tohle?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Martin_Fio
Doplna se dolejvá jako horkej - copak asi nastane, když se topení vypne a radiátor zchladne?Celeron píše:EKKAR píše: Na tý se pár minut nechá, doleje se po okraj a zašpuntuje se i nahoře.
Ty tam děláš a napíšeš tohle?Opravdu se pouze elektrickej žebřík doleje po okraj? To je zajímavý, konkurence Thermal Trend má v předpisu že se poslední šprucle musí nechat zavzdušněná kvůli expanzi kapaliny při ohřevu.
EKKAR píše:Doplna se dolejvá jako horkej - copak asi nastane, když se topení vypne a radiátor zchladne?![]()
![]()
![]()
![]()
ta dilatační dutina/bublina se pak vytvoří sama, nemyslíš?
Aha, jako že se nad hladinou po schladnutí vytvoří vakum? No a na jakou teplotu se ten žebřík před dolitím nahřeje? Velice dobře si totiž dovedu představit jak se časem oprská havarijní termostat v topný tyčce a žebřík se ohřeje o třeba 20-30 st víc, než má havarijní termostat. A pak se stane co?
No myslím, že ten ThermalTrend ví moc dobře co dělá že nechává v poslední šprucli vzduchovej pytel.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!