Nízkofrekvenčná pásmová propust.

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Alino

Nízkofrekvenčná pásmová propust.

#1 Příspěvek od Alino »

Ahoj všetkým.
Chcel by som si postaviť toto: http://ok1ike.c-a-v.com/soubory/nf-f.htm no ale neviem vypočítať L1 a C2.Skúšal som to aj na internete aj v exceli.No ale vychádzajú mi nejaké bludy.Matiku akosi nezvládam hlave ked sú tam nejaké zátvorky.
Potreboval by som hodnoty L1 a C2 pre pásmo 20m a šírka preladenia zhruba 14.100MHz až 14.350 MHz poradíte mi prosím? Ďakujem
A co schema?Ale kdepak schema,to on nemá!
samec

#2 Příspěvek od samec »

To nie je dobrý nápad.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

A všiml sis, že ta propust, co tu na ni dáváš odkaz, je určená pro fekvence o tři a půl až čtyři řády nižší? Má za úkol propustit hovorové nf pásmo právě tak široké, aby hovor neztratil mnoho ze srozumitelnosti (telefon pracuje se širším pásmem), ale potlačit co nejvíce směšovací produkty ze zpracování a detekce signálů SSB.
Přelaďuj přijímač a tuhle propust mu dej na nf výstup.
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
Alino

#4 Příspěvek od Alino »

Ano tak som to myslel na výstup NF.Čiže pred sluchátka.Takže sa jedná o to aby z výstupného nf signálu orezalo šum? dobre som to pochopil? A je jedno či pracujem na 80m alebo 20m alebo kdekolvek na KV? ak tak nie ja tak ma trochu poučte.Ďakujem
samec

#5 Příspěvek od samec »

Už som stretol jedného, čo konštruoval FM oscilátory, modulátory, filtre, PLL, RDS, antény... a nevedel zapojiť obyčajný stabilizátor napätia. Skonštruovať filter na sluchátka možno má niekde zmysel, ale je úplne nezmyselné na takejto okrajovej záležitosti niečo začínať stavať. Za prvé, uvedený filter je závislý na vstupnej a výstupnej pripojenej impedancii, za druhé je trochu neskoro odstraňovať nežiadúce frekvencie na výstupe zosilňovača. Zmiešavanie totiž prebieha len na nelineárnych prvkoch a nelinearita reproduktoru je v porovnaní so zosilňovačom úplne zanedbateľná. Prepočítavať parametre toho filtra na Mhz je nezmysel a na nízkofrekvenčný signál je lepšie použiť filtre s operačnými zosilňovačmi, ktoré sú jednoduchšie a lepšie definované, vrátane syntetických indukčnosti.
Alino

#6 Příspěvek od Alino »

To samec:Pekne si ma prirovnal.Nepoznáš ma.Všetky tvoje odpovede na moje otázky celkovo máš len negatívne.
To HILL: Ďakujem za upresnenie trocha som si to preštudoval.Už je mi to jasnejšie Ďakujem.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“