Už rostou...
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
https://zpravy.idnes.cz/houby-sber-lesni-plody-houbarsky-raj-les-ff3-/domaci.aspx?c=A181005_203232_domaci_kuce
Už nám tu měsíc nepršelo - a to ještě nadměrné teploty a do toho ještě občas větrno. A to jsem se těšil, že sezónu zachrání alespoň podzim, když už léto stálo za prd.
V lese je už "na troud" - tam už není téměř jediná houba. No - snad 2 muchomůrky červené a 4 zelené - pokud se tohleto dá považovat za houby. Nejsou ani žádné václavky.
V "mé" houštině byl tentokrát pouze 1 "janek" - všechny ostatní (ale i kozáky, bedly a klouzky) jsem našel v trávě podél cesty. Tam to "zachraňuje" jenom ranní rosa - i "z té" narostli tihle krasavci:
- Kontaktovat uživatele:
kokun píše:Tak zase na 1 a ½ stran "politiky", ale houbařím tu snad už jenom já
Jsi další do fronty. Křiklouni si vybrali tuhle cestu, ale jen na krátko. Já zatím jen vymýšlím globální postup, jak omezit trollení vláken. Ale já jsem admin, ne uklízečka.
Jinak zbytek modů to má na háku a Hill nemá čas. Možná by stačil LOCK EB.
Ale neboj se, už jsem se zvedl ze židle. Přitlačíme na BANech.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Len tíško závidím... včera sa strojilo pršať, padlo asi 300 kvapiek na m²
houby většinou nechávám růst pro veveráky, jezevce nebo lišku (to je taky jedlá houba na Moravě slangově zvaná kuřátko) rys i medvěd byl spatřen
Rostou, ale ... ale daleko od sebe
Nepršelo 5 týdnů - z UT/ST v noci trochu sprchlo (ve ST odpoledne jsem vysadil česnek), včera ráno zase trošku. A slibují i přes víkend, tak jsem dnes ráno vyrazil:
Brzy 1. pravák (ten největší), pak dlooouuho nic. Potom 2 praváci (vyjímečně poblíž sebe) a pak zase dlooouuho nic. Už ani ty "janci" to nevytrhli - tam, co jsem jich nacházel i 10, či 15, pouhé dva. No a zase za dlooouuho ten 4. pravák.
Dva trsy hlívy jsem si nechával hned z rána v "mé" houštině - rostli na zamechovaném pařezu. A další dva (mladé plodnice) jsem si tam ještě nechal.
Pokud přes ten víkend sprchne a nepřijdou brzy mrazy, tak by to bylo nadějné - ještě by něco narůst mohlo - i přes to "vysoké datum"
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Využívám každou příležitost - včera vichr, dnes už foukalo přijatelně - tak jsem znovu vyrazil.kokun píše:Tak přes víkend si skutečně sprchlo, ale ani déšť z minulého týdne se zatím ještě na růstu mladých hříbků neprojevil.
...
Ve vysokém lese ale stále nic a pochybuju, že tam ještě něco naroste. Až na tu trošku václavek - rostli na a okolo pařezů
Dnes jsem znovu vyrazil - byl jsem tam, co v PO.kokun píše:Využívám každou příležitost - včera vichr, dnes už foukalo přijatelně - tak jsem znovu vyrazil.kokun píše:Tak přes víkend si skutečně sprchlo, ale ani déšť z minulého týdne se zatím ještě na růstu mladých hříbků neprojevil.
...
...
Ale v lese už je zase takové sucho, že škrtnout tam sirkou, tak je to v mžiku v plamenech.
Co pomůže, že je u nás stále pěkně teplo (i v noci), když i ta trocha deště, co min. týden spadla, je vysušována nejen teplem, ale hlavně neustálými silnými větry. Mladé hřiby nemají šanci vyrůst (viz foto níže)
Teď už jen potkat toho medvěda
- Přílohy