Sony CFS-W600 - obojstranne kopirovanie kaziet

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

Sony CFS-W600 - obojstranne kopirovanie kaziet

#1 Příspěvek od rnbw »

Davam dokopy radio-kazetak Sony CFS-W600 po stavbaroch. Vsade hnusny stavbarsky prach a biela farba, potenciometre a mechaniky zadrete - "radost" cistit. Chodi uz takmer vsetko - nemenil som nic, kladky su dobre, gumicky drzia a utiahnu vsetky funkcie okrem auto-stopu pri PLAY (neviem, ci bude stacit vymena alebo bude nutne dalsie premazanie mechaniky, stale totiz nejde uplne lahko).

Kazetak je zaujimavy - mechanicky ovladany s funkciou AMS (pretocenie o skladbu vpred/vzad) a umoznuje prehravat aj nahravat kazety normal, chrome aj metal.

Obe mechaniky maju dvojite hlavy a je mozne na jeden (zrychelny) prechod skopirovat obe strany kazety. Je tam prepinac modu normalny/zrychleny/zrychleny obojstranny. Navyse je tam funkcia, co blokuje motor nahravacej mechaniky do zapnutia prehravacej. To funguje v mode normalnom aj zrychlenom. Ale pri obojstrannom sa motor nespusti.

Problem bude asi niekde okolo prepinacov, tie som ale pri cisteni meral a prepinali spravne. Schemy som nasiel len platene :(
Přílohy
sony_cfs-w600_2.jpg
sony_cfs-w600_2.jpg
sony_cfs-w600_1.jpg
sony_cfs-w600_1.jpg
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Typicki japoncici, ti sa vedeli vyhrat s ledascim :D
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ano, pohrali sa s tym pekne. Kazda mechanika na vlastny motor a da sa samostatne vymontovat. Na vsetkych kabloch su konektory. Da sa nahravat pred alebo za ekvalizerom, pocas kopirovania kaziet pocuvat radio...
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Servisny manual nikde volny nie je, musel som ho kupit ($4.99 na manualscenter.com), hadam to s nim rozchodim.

Uz som aj pochopil, preco ma nahravacia mechanika 3 hlavy :)
sinclair

#5 Příspěvek od sinclair »

Mám něco podobného z let 91-93, asi CFS-W370 či 380.
Má to velice citlivý i příjemně laditelný a selektivní FM, velice citlivé reproduktory, takže i při nějakých 2x2W to hrálo i hodně nahlas a přitom šly použít 3p korekce.
I přes externí zesilovač /korekce na střední zarážku, volume těsně nad loudness a přes sluchátkový výstup/ to hrálo ohromně.
Taky jsem od toho nesehnal ani čárku, nicméně nebylo třeba.
Od toho cca 92 r. se v tom měnilo jen síťové trafo. Neshořelo, začalo hodně nahlas vrčet a nešlo ani lakem nijak utišit.
Holka to měla zpočátku v pokoji, takže to muselo snášet i dost hrozný věci :D a dodnes to chodí.
Panasonicy za podobnou cenu a podobně vybavené mívaly vzadu aspoň aux vstup, tohle nemělo nic.
Tohle Tvoje má aux vstup, nebo taky nic?
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Toto je starsie - asi 1986. Vstup tam je (cinche vzadu), ale neskusal som ho. Radio aj kazety hraju a celkom dobre. Este som zistil, ze kazetak nahrava len ticho (aspon z radia). Podozrieval som tlacidlo REC. MUTE, ale podozrenie sa nepotvrdilo.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Autostop pri PLAY som rozchodil - rozobral som spodok oboch mechanik, kde je aretovacia lista a vsetko tam premazal. S gumickami 62x1,2mm to ale nefungovalo vzdy (niekedy sa presmykovala na remenici motora), tak som dal 60x1,2mm, to uz vypina spolahlivo.

Prehravacia mechanika ma autostop mechanicky, nahravacia elektronicky so solenoidom. Pri pretacani maju obe mechaniky elektronicke zastavenie motora, snima sa otacanie praveho unasaca a ked sa zastavi, vypne sa motor (funkcia zostane zaradena).
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Takze nefungujuce obojstranne kopirovanie nie je chyba, ale vlastnost :)
Ked je na kazete vylomena poistka proti zapisu na strane B, tak pri zapnuti obojstranneho kopirovania sa motor nerozbehne a LED "HI-SPEED BOTH SIDES" blika. Uz neviem, ci som tam mal pri teste nespravnu kazetu alebo mi nespinal ten spinac...
Kazdopadne pre stranu A je ochrana mechanicka, pre stranu B elektronicka.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Nahravanie uz funguje bezchybne - z radia, z kazety pomaly, rychlo aj obojstranne - ale nic som neopravoval... Takze som to zlozil.

A zvuk je velmi slusny - pritom su tam len 2W repraky s piezom paralelne 8O Konce su 2x Sanyo LA4126.
Přílohy
sony_cfs-w600_4.jpg
sony_cfs-w600_4.jpg
sony_cfs-w600_3.jpg
sony_cfs-w600_3.jpg
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lukas-Peca »

A na co je tam teda ta třetí hlava? :) To je mazací pro druhou stranu? Jinak pěkný úlovek.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Ano - velka hlava maze obe strany naraz, mala len jednu.
sinclair

#12 Příspěvek od sinclair »

Nenecháš to přesunout do restaurování?
keemo

#13 Příspěvek od keemo »

jak na to pozeram tak je to aj skoda vratit povodnemu majitelovi...
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Je to viac-menej z rodiny, tak to hadam nenechaju znicit znovu. Neviem, ktoreho blba vtedy napadlo dat to stavbarom, ktory robili nejaku rekonstrukciu.
keemo

#15 Příspěvek od keemo »

asi tak... pozeral som obrazky na google a existovala este kremova a cervena verzia, potom bola verzia s prijmom TV pasma a existoval k tomu aj gramec ako doplnok na vrch...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“