Tuner RFT hmkt 100
Moderátor: Moderátoři
Tuner RFT hmkt 100
Děkuji.
- monterjirka
Hill píše:Doplním: jestli přesto s tím něco společného mají, pak je to proto, že do jejich bází teče proud z umlčovače.
Cos tam naměřil, když to ztichne?
Tak, na měření jsem byl líný. Ale nebyl jsem líný přizvednout kryt tuneru šikmo nad stupnicí a opalovací pistolí tam hnát teplý vzduch.(kablíky jsem dal stranou). Za chvíli nebyl schopen moderátor doříct souvislou větu. Prakticky hned za sebou se střídal výpadek se zvukem. Po vychladnutí dlouhé prodlevy.
Takže nějaký bodový ohřev vymyslet.?
Ondras_Ch píše:Chtělo by to postupovat systematicky, otevřít schema a hledat v něm odkud přichází do tranzistorů V307 a V308 signál pro umlčení. Při přepínání předvoleb přichází krátký impulz do MKO s V303 a V305 a ten umlčí výstupní signál na určitou dobu. Pak tam je vedený signál od V707 a to jsem nějak nezkoumal, odkud to je natažené, zřejmě při slabém signálu od indikátoru vyladění..
Jasně, ale psal jsem tu, že se to děje u FM i AM. Což vylučovací metodou zahrnuje již velmi málo společných součástek. Schema zde:
https://elektrotanya.com/rft_telefunken ... nload.html
Ale, proč složitě bádat? mně postačí pro tuto funkci příslušné obvody odstřihnout, jen vědět kde. Pokusím se....Dík
Ondras_Ch píše:Tak jednoduše vyhoď trandy V307 a V308...
Jsou pryč a hraje to plynule. Zatím teda jo, neseděl jsem u toho hodinu.
Dík za nakopnutí, chystal jsem se k tomu , ale vlažně. Líbí se mi, jak to soudruzi z NDR vyrobili, nerozlaďuje se po těch létech, všechno to na FM funguje. Mám ho rád, hezky hřeje a svítí.