Vypraný mobil

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cabernet

Vypraný mobil

#1 Příspěvek od cabernet »

Nazdar,

chcem sa spýtať skúsenejších, čo s mobilom, ktorý prešiel celým pracím cyklom v práčke. Po vysušení je úplne mŕtvy.
jano2

#2 Příspěvek od jano2 »

Ten už asi neožije,,,
Malo toho viem,radšej sa spytam.
Filda

#3 Příspěvek od Filda »

přesně tak ........ mě ho nedávno oprala mamka ...... po vysušení se při zapnutí rosvítí jen podsvícení displeje. Ber to z té lepší stránky .... mužeš si koupit nový :lol: (tak jsem to byl nucen udělat já). Nejvíc mě ale s*alo že jsem došel o všechny čísla co byly uložnené v paměti telefonu :? ..... naštěstí aspoň simka přežila 8-)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stepa »

Na 99,9% v coudu...jak neozil po vyschnuti konec. BTW byl pri prani zapnuty? Jestli jo, tak ho hod do popelnice.
galjo

#5 Příspěvek od galjo »

Bývajú preteky v hode mobilom... trénuj...
Návštěvník

#6 Příspěvek od Návštěvník »

ja svuj mobil Bosch 909 vypral a v kapse kalhod dokonce sušil, pak jsem ho vykoupal v isopropil alkoholu (roztok na čištění magnetofonovejch hlav) a funguje dál. stejná koupel pomohla i siemensu c35, se kterým se před tím koupala ségra ve vaně :D
Filda

#7 Příspěvek od Filda »

Anonym píše:ja svuj mobil Bosch 909 vypral a v kapse kalhod dokonce sušil, pak jsem ho vykoupal v isopropil alkoholu (roztok na čištění magnetofonovejch hlav) a funguje dál. stejná koupel pomohla i siemensu c35, se kterým se před tím koupala ségra ve vaně :D

Ale ten asi při praní nebyl zaplý co. Předpokládám že v prášku na praní je nějaká sra*ka co tu vodu udělá vodivější ....a ta pak odpálí elektroniku....
Návštěvník

#8 Příspěvek od Návštěvník »

já už si nepamatuju, jestli byl nebo nebyl zaplej, nejspíš byl, ale když jsem ho našel na šňůře v kapse kalhot, tak už zaplej nebyl:)
(40stupňů dlouhej program na barevný pradlo)
jo, ještě jsem zapomněl napsat, že před koupelí v izopropilalkoholu jsem telefon rozmontoval a pak zase smontoval. na plošným spoji bylo vidět, že se nekoupal v obyčejný vodě, ale funguje doteť
jandu

#9 Příspěvek od jandu »

Prečistenie v izoprop.alk. pomáha v drvivej vätšine. Mal by si sa pozrieť na baterky a prípadne ich mimo telefónu dobiť. Ak to nepomáha, tak do zberu.
quintes

#10 Příspěvek od quintes »

no, moj drobec hodil nokiu 5300 v zapnutom stave do wc a podarilo sa mi ho po dvoch hodinach plne ozivit...takze asi tak. a voda bola ozaj vsade. aspon viem, ze displej ma asi 4 vrstvy vsehomozneho :lol:
Farlyy

#11 Příspěvek od Farlyy »

kamaratovi spadol mobil do hrnca s polievkou a povaril sa dost dlho, ale neskor vymenil baterku a bolo vsetko v pohode tak neviem, ale zalezi na tom aky mobil to je, lebo kamo mal 3310 :D

Nevyplňuj předmět v odpovědích, kdo to má pořád mazat?!
jano2

#12 Příspěvek od jano2 »

Farlyy píše:kamaratovi spadol mobil do hrnca s polievkou a povaril sa dost dlho, ale neskor vymenil baterku a bolo vsetko v pohode tak neviem, ale zalezi na tom aky mobil to je, lebo kamo mal 3310 :D

Takže je meki,hej?

Ty taky nevyplňuj předmět v odpovědích, kdo to má pořád mazat?!
Malo toho viem,radšej sa spytam.
Mongi

#13 Příspěvek od Mongi »

Záleží hodně na tom jak byla nabitá baterie, nejdůležitější je , po utopení mobilu ,fotoaparátu atd. vyndat baterii. nesušit -demontovat vyprat v isopro. nejlépe v ultrazvukové vaně. nepřilepené BGA obvody podfluksovat fluxem a prohřát horkovzdušnou pájkou. Některé konektory májí hodně pinů a jsou dost u sebe na to používám tužku se skelným vláknem oxidace se pěkně vyčistí . Mám skušenosti pokud byla baterie málo nabitá tak 9 z 10 jede . pokud baterka byla nabitá tak většinou odejdou prokovy na základní desce , napájecí cesta atd.tam je pravděpodobnost opravy naopak tak 1 z 10.
SIDTIM

#14 Příspěvek od SIDTIM »

Pohlaď jej, zavzpomínej a naposled koukni na pohaslý displej... Vše je pomíjivé...
Wortex

#15 Příspěvek od Wortex »

Tie kontakty sú už asi zaoxidované. Skús ich prečistiť myslím tie na napájenie.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“