Pomozte zachránit důležitá data!
Moderátor: Moderátoři
Pomozte zachránit důležitá data!
velmi nutně bych potřeboval starý HDD Seagate ST34311A. Může být i nefunkční, respektive potřebuji hlavně funkční řadič toho disku. Na řadiči mi vyhořel jeden chrobák, takže disk je momentálně nepojízdný. Jedná se o historický HDD, s kapacitou 4,3GB. Třeba se někde někomu válí nebo s tím má podloženou nohu u stolu. Prosím, podívejte se! Na disku jsou velmi důležitá data. Bohužel, přesně podle Murphyho zákonů vyhořel těsně před tím, než se data mohla zazálohovat. Zálohy se jinak dělaly každý týden, naposledy už k tomu nedošlo a jak už to tak bývá, zrovna s tím důležitým, co už nejde znovu udělat. Budu rád, když se mi ozvete na: odkladiste@atlas.cz .
Díky
jandu píše:Ozaj, nejde preložiť platňu z jedného HDD do druhého od rovnakého výrobcu? Akým spôsobom za zaznamenáva poloha stopy? Nie je to samonavádzanie?
V tom prípade by mohla pomôcť kúpa staršieho HDD od rovnakého výrobcu a prehodiť to.
To som už skušal na viacerych funkčnych HDD, skončilo to uplnym znehodnotením disku
- thunderstrike
- Kontaktovat uživatele:
- jEti
- Kontaktovat uživatele:
HDD Seagate
Re: HDD Seagate
jEti píše:Mne sa tiez mari ze su to tie v gume, mna napada len to co povedal predchodca ze musis trafit seriu a ten chrobak co ti vyhorel tak to sa ti stalo podla mna preto ze ti odisiel zdroj.. je to tak??
Je to přesně tak. Odešel zdroj (spálený odpor a kondenzátor). Po výměně zdroje nešel počítač zapnout, z čehož jsem usoudil, že odešla i základní deska. Vyndal jsem tedy HDD a dal ho do funkčního PC, abych mohl zazálohovat data, a po zapnutí se vyvalilo množství různobarevných čmoudíků a smrádek (z HDD). Po odstranění gumy byla jasně viditelná díra v broukovi.
- jEti
- Kontaktovat uživatele:
Oprava seagate
Cize ja by som zhanal podobny seagate a prespajkoval tu jednu suciastku.
Ja som to aj skusal nahradit inou nejakou diodou pripadne ju premostit mne nezalezalo na udajoch a ani sa mi neroztocil HDD.. takze ja si myslim ze ju tam treba je
- jEti
- Kontaktovat uživatele: