Smršťovačka podivných vlastností
Moderátor: Moderátoři
Smršťovačka podivných vlastností
Mám tady kousek nepoužitý. Vypadá jako bezbarvá silikonová hadice průměr cca 40 mm, tlustá stěna 0.4 mm, bez lepidla. Smršťuje se málo, odhadem jen o cca 20%. Po smrštění je taková "gumová" a nedá se přehřátím protrhnout. Hrot pájky to sice taví, ale proti známejm smršťovačkám malých průměrů a tloušťky stěny (na žíly kabelů) jen velice neochotně.
Je to zkrátka úplně něco jinýho než třeba smršťovací rukávy, co se používaj na bloky baterek a pod. Ty rukávy jsou slabostěnný, dost křehký a při smršťování se snadno protrhnou.
Nevíte prosím někdo, co to přesně je a pod jakým názvem to hledat?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nemám s tím praktické zkušenosti, ale někteří přeprodávači (i třeba Slon) tenhle artikl nabízejí.
Něco třeba tady:
Farnell
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
U slona jsem našel jen slabý do 20 mm a ty větší jsou lepidlovky na spojkování kabelů. Silikon jsem tam nenašel. Kde jsi to viděl?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Obecně se silikon špatně, nevýrazně barví, protože tam toho barviva údajně nesmí být moc, jen nějaký malý promile. Jinak se prý vlastnosti materiálu hodně zhoršují. Pokud teda narazíte na fialový či oranžový, teplu odolný drát, co připomíná silikon, tak to ve skutečnosti ale silikon není. Většinou ani nemá pocínovanou žílu. Je to nějaký derivát, jmenuje se to jaksi jinak, nemůžu to najít. Ten název je nějaká složenina.
- weed_smoker
Jako smršťovačku se silikonem znám jenom ten červenohnědej lepidlovej rukáv na VN kabely od RAYCHEMu (má to i sukýnky,ale ty se moc nesmrsknou,jinak asi 1:2 se to smrskává).