Montáž Led na COD Plate 19x19 mm

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Montáž Led na COD Plate 19x19 mm

#1 Příspěvek od Celeron »

Vážení, jak se montují tyhle výkonový Led destičky? Ze spoda připlácnout na chladič ale co přitažení zezhora? Je na to nějakej montážní rámeček? A co přívody, na pájení to moc nevypadá. Nemá ten rámeček nějaký pružinový kontakty? V datašítu o tom nic není. Já jsem kdysi skončil u 3 a 5W hexagonů. :oops:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
sinclair

#2 Příspěvek od sinclair »

Tyhle Tvoje se budou asi lepit nějakým tepelně vodivým speciálem, tyhle 2W Osrat se šroubujou dvěma M2,5, mají hliníkovou základnu.
Přílohy
led2w_osram01.jpg
led2w_osram01.jpg
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

Prilep to treba epoxidem. Podstatnejsi nez jestli je lepidlo specialni tepelne vodive nebo ne je, abys mel plochy rovne a dal tam jen naprosto minimalni vrstvu lepidla. Videl jsem nejake testy tech lepidel, rozdil mezi drahymi tepelne vodivymi a obycejnymi byl zanedbatelny. Na ty plosky pokud jsou zlacene normalne pripajej. Je to delane na pribodovani, ale to doma asi neudelas.
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Takže třeba plátek fest přimáčknout a objet hrany kvalitním vteřiňákem a udělat něco jako kouťák by taky šlo? Pak by tam nebyla žádná přechodová mezivrstva. Doufám, že na vychlazovací straně není některej pól.
K vývodům. Problém je, že nevím, jestli jsou ty přívodní plošky nějakej zlacenej nápar, kolik vydrží teplotu (klasický PbSn 60/40), případně tah za přívody.
Díky
Jirka

termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

Vterinak urcite ne, pri vyssi teplote odpadne - mam vyzkouseno. Dvouslozkovy epoxid vydrzi. Podstatne je, napatlat v tenke vrstve celou plochu. Je celkem jedno jestli to je teplovodiva pasta, lepidlo, nebo treba sadlo, hlavne tam neco musi byt, ale v co nejtenci vrstve.

Pajeci plosky zadny velky tah urcite nevydrzi. Jak dlouho muzes tuto konkretni ledku smazit pajeckou ti ale nepovim. Ja pajel Cree CXB1304 s podobnou konstrukci a zadny problem s tim nebyl.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Stále mě vrtá hlavou, proč tam jsou ty rohový měsíčky. Neexistuje na to přeci jenom nějakej upevňovavací držák na šroubky, třeba kombinovanej s kolimátorem?
Jirka

termit256

#7 Příspěvek od termit256 »

Pokud to chces prece jen pridelat jen na kontakt, hledej pod pojmem "cob led holder".
Ja to ale nikdy nepouzil protoze je to dost velke, blbe se to shani a stoji to vic jak ledka. Pajeni a prilepeni je rychle a spolehlive.
Kvicala_r

#8 Příspěvek od Kvicala_r »

Rozhodně bych to lepil teplovodivým lepidlem.
Dá se koupit za pár šupů z číny. Tipuju, že počítají s pérovým přítlakem kontaktů na rovné ploše chladiče. Dají se koupit i tenoučké teplovodivé oboustranně lepící pásky.
Pokud je to nějaký extrud, tak i ten epox bude mít bez další pasty fatální vliv na celkový teplotní odpor.
termit256

#9 Příspěvek od termit256 »

Videl jsem testy lepidel, pri teplote 90C se vsechna lepidla vesla do rozpeti cca 2-3C at uz to lepili cimkoliv.
Ondra2

#10 Příspěvek od Ondra2 »

V datasheetu máte že se to pájí. Já bych to vzal šrouby s plastovou podložkou v těch vykouslých rozích, ale na mě nedejte, já jsem v tomhle hovado.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“