restaurace-stravování
Moderátor: Moderátoři
- vasilceral
restaurace-stravování
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale nějakej čas jsem ani v jedné nebyl, takže bez záruky.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
https://www.facebook.com/Motorest-Na-V% ... 559090739/
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pak se začaly zmenšovat talíře, porce, atd.
Ale jinak prostředí super, v létě tam dělali i nějaký venkovní akce.
Ovšem oni jsou "minutkoví". Guláš, co jsme si narychlo dali a půl hodiny si počkali, byl otřesnej, protože maso dělaný extra a k tomu dodělaná "omáčka". Něco málo za ty léta vaření už poznám.
Já jsem na hotovky.
- vasilceral
vasilceral píše: Má je v Lázních Bohdaneč na náměstí,
Jestli myslíš tuhle knajpu vpravo, tak s ní mám neblahý zkušenosti. Zašel jsem tam na dlabanec když jsem čekal než máti propustí z lázní. No už tam nikdá nevstoupím, cca 6 hodin po té jsem se pos..l až za uši.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na cestě I/14 mezi Vamberkem a Svitavama/Lanškrounem můžu doporučit formanskou hospodu v Libchavách - akorát má zavříno o víkendech. Slušně pojíst v Libchavách jde i dál směrem k Ústí n/O v hospodě U džbánu. V samotným Údolí Opic u cesty není žádná slušná dlabancovna, možná mě někdo prokleje, ale přímo u cesty tam fakt není nic. Musí se zajet do centra, nebo navopak pár kiláků mimo. Kdo si troufne na trať závodů do vrchu "Ústecká 21", může zkusit odbočit z tranzitního průtahu I/14 směrem na Litomyšl, podjet koleje hlavního koridoru, za nima přejet mostek přes říčku Třebovku a za mostkem už tam rvát za dva za tři serpentinama krpálem málem jak střecha až na vršek k "Chatě na Andrlově chlumu". Vaří tam mimo obyčejnýho jídla i zvěřinu jako hotovky i jako minutky a musím říct že dobře. Další fest gut reštyka je v ústecký části Hylváty, říká se tam "Na rychtě", ale to už je docela hustá snobárna na vobyčejnou českou držku. Ceny tomu odpovídají, i když kvalita tam fakt je.
U nás v Český Vepřový je to tak nějak všelijak. Restaurant Bohemia hned na kraji ve směru od Ú/O je takovej střídavě oblačno. Mají období, kdy tam je good cook a stojí za to tam zapadnout a jsou doby, kdy tam málem nemá kdo vařit a jídlo je spíš za trest. Mění se to tam jak počasí v dubenci a já už se tam odmítám chodit ztrapňovat tím, že když si poručím jídlo bez navrchu pohozenýho a zapečenýho sejra, tak že trvám na tom, aby tam nebyly ani stopy po tom, že tam někdo ten sejra stejně hodil a pak nahonem lžičkou sundával pryč a obsluha aby se mě nesnažila přesvědčovat vo tom, že ty stružky roztavenýho hermelínu jsou neupečenej bílek z volskýho voka. Prostě takhle se přede mnou shodili naposledy - i přes to se najdou lidi, kterým tam chutná.
Další "vyhlášená" hospoda je "Pivovar u Faltusů" - v centru hned vedle historickýho Starýho námèstí v Moravský ulici. Mají tam vlastní minipivovar, ale kuchyně chutná jen někomu - je to mix český a patrně skopčácký, italský a žabožroutský kuchyně, ale recepty jsou takový moc do světova - normální maso s omáčkou a knedlíkem nebo řízek s bramborem tam nenajdete, když už je řízek, tak s bavorským bramb.salátem s kapustičkama a podobný vylomeniny. Prostě než tam, to už jdu radši k Číňanům na kung-pao z kuřeciny.
Dál směrem na Svitavy v obci Opatovec se vyplatí zabočit z novýho obchvatu na konci u opatoveckýho rybníka (prostě ten konec blíž ke Svitavům) - hospoda je hned u cesty přes dědinu v jedný moderní stavbě se samoškou. Vařej tam dobře vždycky, ale když v kuchyni šéfuje chlap, vařej výborně. Druhej mančaft šéfovanej babou už takovou pověstnost nemá.
Dál na Moravu bych Vasila poslal ne do Sebranic, ale o pár kiláků dál do Lipůvky, kde mají formanku taky a výbornou. Za Lipůvkou je zas pumpa MOL. Dobře se žere i v reštyku "Ve sladovně" v Černý Hoře nebo i naproti za kruhákem v non-stopu. Aktuálně se přes kruhák jezdí jen od Šalingradu, bo před ním tam mají ten most zralej na spadnutí jak v talošský Padově... Včil už mě žádná doporučeníhodná putyka nenapadá, možná časem ještě něco vyplave.
A kutilmile - nelituju tě
Pravidelně jsem si dával řízek (přes celý talíř), 6 houskových knedlíků a zelí.
To byl orgasmíček ! a celý asi za 120,-Ká !
Jak to tam vypadá teď, nevím. Je to už asi 15let, ale pro nás s kakamionem to byla jasná volba .
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jinak viz Pavlišovský řízek nebo Úpický řízek.
Jen jedna blbka tuším někde v Tanvaldu, když jsem jí řekl co chci, tak nevěděla. Tak jsem jí řekl, že chci smaženej řízek, houskový knedlíky, zelí, a trošku přelejt šťávičkou.............
Přinesla mi řízek, knedlíky, zelí (ale červený !!! ) a k tomu polívkovou misku a v ní 1/2 litru nějakýho naředěnýho guláše. No, na zabití !!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: