Samsung LE32M87BD - Vadný T-CON
Moderátor: Moderátoři
Samsung LE32M87BD - Vadný T-CON
rozbila se nám televize LE32M87BD - zvuk a podsvícení jde, obraz nikoliv. Po rozebrání jsem našel spálenou pojistku F101 na desce T-CON, ale když jsem měřil za ní oproti zemi, zkrat tam nebyl. Připojil jsem tam tedy proudově omezený zdroj 12 V s omezením 1,5 A. Po zapnutí obraz jde asi 2 s bez problému (odběr okolo 1A), potom ale začne zdroj omezovat proud a na obrazovce se objeví svislé pruhy. Máte nějaký tip na to, která součástka by to mohla způsobovat, popř. schéma?
T-Con: t315xw02 vf
Chassis: bn41-00899a-mp1.0
Oproti tomu vláknu na Elektrodě je těch pár vteřin na začátku obraz úplně v pořádku - žádné pruhy, správné barvy.
Potom, jakmile to jde do toho zkratu, obrazovka zčerná a je tam jen pár jednobarevných svislých 1 px pruhů. Ty samé pruhy ale jsou když nastavím proudové omezení moc nízko (např. 0,5 A), takže podle mě jsou způsobené akorát malým napětím.
Iný prípad: zlá poistka na T-CON, pravdepodobne kvôli filtrácii napätia (zlé kondenzátory v zdroji). Po oprave zdroja a výmene poistky funkčné.
Ešte som nemal prípad zlej poistky kvôli AS15.
Sox píše:Tak jsem se dnes vrhl na další pokusy a zjistil, že se problém projevuje když je připojený pravý flex k panelu. Vyndal jsem tedy panel z rámu a zjistil, že se na té desce hřeje IO U2, nějaký AS34-G (viz foto, nedá se na něm udržet prst). Nevíte, kde by se tento IO dal sehnat?
Náhrady sú AD8567A, HX8904TA, HX8904TB, 5420CR, i7514HS, EL5411.
Naposledy som to použil z prasknutého panelu CHIMEI M190E2 L01 Rev.C1. pôvodne z nejakého 19" monitoru.