Troleje a blbci co přelézají vagony

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#61 Příspěvek od Hill »

Teoreticky. Nespoléhal bych ani na to, že si elektrostatické pole nepřitáhne blíž volnou nit či vlas...
Už jsem psal, většina těch, kdo to vyzkoušeli prakticky, už ti to ani nepotvrdí, ani nevyvrátí.
Sendyx

#62 Příspěvek od Sendyx »

Pozor, tohle platí pro pole, které má tvar jaké vytvoří jiskřiště. Pokud bude někde hrot atd., může dojít k vysoké intenzitě pole v jednom místě až tak vysoké, že se vzduch proráží, srší to, a pak už to hoří.
Crifodo

#63 Příspěvek od Crifodo »

hlavní problém je, že my se tu o příčinách můžeme bavit do aleluja, ale žádná informace se z toho nedostane k potenciálnímu dalšímu lezci s IQ améby. Užitečnější by snad bylo, kdyby TV NOha místo obvyklého pořadu nasadila dvacet minut online z márnice, to by se možná k nějaké té vykotlané hlavě dostalo :roll:
Hill
Administrátor

#64 Příspěvek od Hill »

Sendyx píše:Pozor, tohle platí pro pole, které má tvar jaké vytvoří jiskřiště. Pokud bude někde hrot atd., může dojít k vysoké intenzitě pole v jednom místě až tak vysoké, že se vzduch proráží, srší to, a pak už to hoří.

Právě. Rozměr trolejového vodiče je konečný, stejně tak se najde něco vystupujícího z blbce. Čili podmínky pro sršení, ionizaci a následný výboj, když ne ideální, tak přinejmenším skvělé.
V každém případě dávám za pravdu Crifodovi - osvěta téměř žádná, jen honba za senzací. A asi by se musely oželet reklamy, už tak kvůli nim jsou ostatní pořady zpožděné a ještě tohle... Asi těch případů ještě nebylo dost, aby ten vysílací čas byl někdo ochotný zaplatit.
Sendyx

#65 Příspěvek od Sendyx »

Uvědom te si, že jakékoliv televize posunula pro velkou spoustu bezmozků realitu někam jinam. Občas, když zašilhám v době zpráv na bednu a mám vyplý zvuk, tak nevím, jestli je právě reklama na kečupy nebo reportáž z D1 či o sousedském sporu kdesi v Horní Dolní.
Jak pravil Homer Simpson "ale doroste mi ta noha, že ?"
stepa
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od stepa »

Osveta neni, protoze to je pro komercni televize neatraktivni...mozna bysme s timhle uspeli na CTcku, davali by to na druhem programu, ale to by melo stejne tak mizernou sledovanost a ten kdo by se na to dival, tak o tom vi...smazky na tohle nekoukaji...a mozna kdyby to videli, tak by to dopadlo jeste hur, protoze by to sli vyzkouset :?
rezis

#67 Příspěvek od rezis »

Sendyx píše:Jak pravil Homer Simpson "ale doroste mi ta noha, že ?"

Jasně a lepší. Toto je o mentalite. Trochu vypijou nebo kdo vi co a pak se cití nesmrtelní.
Internet - metla lidstva
Petr7

#68 Příspěvek od Petr7 »

Tak jsem po delší době navštívil tuto diskusi a na tomto threadu jsem si docela počet.Dost jsem si zde obnovil znalosti .Je vidět,že většina diskutujících umí.Zajímavé jak se z komentování jedné zprávy v TV vivine takto zajímavá diskuse.Takovéto diskuse by mohly probíhat (a asi i probíhají) k Darvinovo výběru těch dárců orgánů co se jich pravidelně likviduje na motorkách na silnici.No to jsem ale odbočilo.Sory.
rezis

#69 Příspěvek od rezis »

Petr7 píše:Tak jsem po delší době navštívil tuto diskusi a na tomto threadu jsem si docela počet.Dost jsem si zde obnovil znalosti .Je vidět,že většina diskutujících umí.Zajímavé jak se z komentování jedné zprávy v TV vivine takto zajímavá diskuse.Takovéto diskuse by mohly probíhat (a asi i probíhají) k Darvinovo výběru těch dárců orgánů co se jich pravidelně likviduje na motorkách na silnici.No to jsem ale odbočilo.Sory.
to se ted resilo na jednom foru a vysledek byl ze ne kazdy kdo jezdi na motrce je motorkar :wink:
Internet - metla lidstva
Killroy
Moderátor

#70 Příspěvek od Killroy »

Další mrtvý hrdina co chyběl při nějaké hodině fyziky..
sinclair

#71 Příspěvek od sinclair »

Naprosto v pořádku, trolej se zachovala, jak se od ní běžně očekává.
Na FB možná chybí selfíčko "idiot na cisterně". Ale to je jen minimální újma proti tomu, kdyby se něco takového mělo rozmnožit.
Artaban001

#72 Příspěvek od Artaban001 »

No a já jsem po jednom idiotovy seškraboval ze střechy vagónu zbytky bot a čehosi, co připomínalo přiškvařený prsty. V tu dobu jsem si snažil vsugerovat, že je to něco jinýho. Měl jsem prozkoumat, jak moc byla propálena střecha - naštěstí moc ne. Šlo to zatmelit. Dotyčný při zásahu slítnul dolů,takže tam byla jen jedna malá dírka pod bývalou podrážkou.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“