Troleje a blbci co přelézají vagony
Moderátor: Moderátoři
Sendyx píše:Pozor, tohle platí pro pole, které má tvar jaké vytvoří jiskřiště. Pokud bude někde hrot atd., může dojít k vysoké intenzitě pole v jednom místě až tak vysoké, že se vzduch proráží, srší to, a pak už to hoří.
Právě. Rozměr trolejového vodiče je konečný, stejně tak se najde něco vystupujícího z blbce. Čili podmínky pro sršení, ionizaci a následný výboj, když ne ideální, tak přinejmenším skvělé.
V každém případě dávám za pravdu Crifodovi - osvěta téměř žádná, jen honba za senzací. A asi by se musely oželet reklamy, už tak kvůli nim jsou ostatní pořady zpožděné a ještě tohle... Asi těch případů ještě nebylo dost, aby ten vysílací čas byl někdo ochotný zaplatit.
Jak pravil Homer Simpson "ale doroste mi ta noha, že ?"
to se ted resilo na jednom foru a vysledek byl ze ne kazdy kdo jezdi na motrce je motorkarPetr7 píše:Tak jsem po delší době navštívil tuto diskusi a na tomto threadu jsem si docela počet.Dost jsem si zde obnovil znalosti .Je vidět,že většina diskutujících umí.Zajímavé jak se z komentování jedné zprávy v TV vivine takto zajímavá diskuse.Takovéto diskuse by mohly probíhat (a asi i probíhají) k Darvinovo výběru těch dárců orgánů co se jich pravidelně likviduje na motorkách na silnici.No to jsem ale odbočilo.Sory.
- Artaban001