Nouzové osvětlení TL 238

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ronoda

Nouzové osvětlení TL 238

#1 Příspěvek od ronoda »

Nenašel jsem nikde schéma, nemáte ho někdo?
U 2ks těchto osvětlení chci vyměnit zářivky za LED pásek. Odpojit měnič není problém,ale původní akumulátor je olověný (6V/3.2Ah) a já mám k dispozici
nové Ni-Cd (6.8V/2,5Ah) může ta nabíjecí část zůstat stejná? Přeci jenom je to trvale připojeno k síti. (Smyslem akce je využít nové akumulátory za nefunkční a hlavně prodloužit dobu svícení) (něco jako TL 5205)
Dík za nápady
Přílohy
TL238.jpg
TL238.jpg
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

Asi bych k tomu dodal jen nehrabat do těchto věcí a zapojení. Jedná se o bezpečnost a případně tě pak nikdo nepochválí, ba naopak
Jinak Ni-Cd se nabíjí jinak než olovo. Vždyť ti nesedí ani napětí. Nehledě na paměťový efekt u Ni-Cd
Internet - metla lidstva
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Přesně tak, je to jako bys chtěl bez dalších úprav do dýzlovýho auta tankovat jako výhradní palivo LPG nebo CNG. Prostě olovo nikl-kadmiem JEDNODUŠE nahradit nejde. Složitě to jde, ale to už je lacinější koupit celý nový nouzáky. Pokud chceš mít nouzák s LEDpáskem, dá se postavit - ale zas jsou do něj vhodný spíš Pb nebo Li-Ion akučka než niklkadmia...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

Hlavně bacha na nekvalitní NiCd, některé novodobé exempláře v zájmu snížené ceny mají hlavně velmi sníženou životnost, už do roka jsou nepoužitelné.
Osazovali jsme nedávno asi 8 ks LEDkových N.O., jsou sice modernější než zářivky, svítí hned i v zimě, akorát jedno se po 2 měsících měnilo, ještě před kolaudací, protože vybuchl tranzistor ve spínaným nabíječi. China.
ronoda

#5 Příspěvek od ronoda »

Dobře, nebudu to hrotit:-) K tomu nápadu mě vedli okolnosti. Těch světel mám celkem asi dvacet. U všech je vadná nebo není baterie. A jelikož nová baterie stojí 280,- a celé nové světlo stojí 306,- je její nákup ekonomickým nesmyslem. Pásku mám habaděj a akumulátor tady je jeden nevyzvednutý k AKU vrtačce - nový, tak jsem to chtěl alespoň u dvou využít.
- Ještě by se dali použít na vnější velkou autobaterii, má to vstup 12V/DC

Crifodo*** používáme pouze články Sanyo, letecky dovážené každých 14 dní. Prý jsou v současné době nejlepší na světě.
ronoda

#6 Příspěvek od ronoda »

Teď už jen pro zajímavost jsem důkladně projel internet a hledal schema tohoto svítidla. Nejspíš to bude velmi přísně tajné, protože se to nedá nikde najít:-(
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Behemot »

Jo jenže co v tom ten akumulátor je taky za kvalitu, že.

Na druhé straně, v ceníku mám Alarmguard CJ6-3.2 za 239 včetně burešovnýho, i když todle je tak na úrovni té původné Číny.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Ponuky na predaj patria do inej sekcie :roll: A aj to len nekomercne.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“