Zdravím. Dostal jsem darem toto autorádio , ať si ho opravím . Původní majitel koupil nové auto i s rádiem a nechce investovat do opravy starého. Bylo mi řečeno , že je vadný koncák. Zapnul jsem rádio , zvuk žádný tak jsem trouba nic neměřil a vyndal jsem koncák. Teď se mi to rozleželo v hlavě a i bez koncáku jsem začal měřit. Chtěl bych se zeptat zkušených, na vstupech nemám žádný signál, MUTE aktivováno není, může mi ty vstupy blokovat procesor (když nenajde koncový stupeň). Díky za případné rady. Použitý koncový stupeň HA 13158A.
musí být na vstupech mute i stand-by větší napětí než 3,5V tj. např 5V. změř signály na vstupu koncáku - osc, nebo sluchátky větší impedancí. Některé rádia i přestože koncáky mají mute, mají v cestě zařazeny mute SMD tranzistory - potom výměna logicky nic řešit nebude. Luděk
Ahoj , na vstupech mute i stand-by mám 5.1V , takže neaktivní.Přesto na všech čtyřech vstupech nemám při vyndanem konci žádný signál. Display ukazuje stanici ale sledovačem signálu na vstupech koncáku není nic. Zkusím ho vyměnit a uvidíme. Dík za ochotu.
Zatim u zadneho autoradia u ktereho jsem menil koncovy stupen nebyl problem, ze by radio blokovalo signal kdyz tam neni. Vzdycky i pri vadnem koncovem stupni nebo i pri vytazenem sel audio signal na vstupy koncoveho zesilovace. Tedy vzdy, kdyz jsem pripojil sluchatka na piny se vstupnim audio signalem, tak hraly. At uz Sony, Kenwood nebo Pioneer.