Už rostou...
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke píše:no rostou, rostou ale málo, u nás popršelo akorát v neděli dopoledne
houby většinou nechávám růst pro veveráky, jezevce nebo lišku (to je taky jedlá houba na Moravě slangově zvaná kuřátko) rys i medvěd byl spatřen
Tak to máš dobrý, já viděl /ač tu je na vlajce medvěd/ zatím jen jednoho v Yosemite park >> snap-1.
>>snap-2 Jedno z mnoha odpočivadel v parku.
Zajímavá je bedna v pozadí. Je železná a je připevněna do země, nebo ke stromu. To je doporučeno po zaparkování si do ní dát všechny potraviny co máte ve vehiklu pokud nechcete aby vám ho medvídci zničili.
Má na sobě důmyslný zámek na který méďové zatím prý nepřišli.
EDIT> houby tu moc asi nerostou, zatím jsem žádnou nepotkal, jen hady. Jenom jistá individua některé druhy hub pěstují, prý je to dovoleno.. /420 Med Evaluations/.
(Vsetínsko-Zlínsko) napáchal chuligán spoustu škod na hospodářském zvířectvu (ovce, kozy, včelíny...)
zatoulaný kus občané se ho bojí a chytnout se nedá, všem medovým pastičkám nástrahám se vysmívá a ignoruje, odstřel zatím mocipáni radní neschválili, na houby do lesa ozbrojen ? mám jenom izraelskou malorážku UZI to je na míšana slabej kalibr a může bejt dost drahej špás - kdyby náhodou přišel na mušku lépe položit svačinu na pařez a zdrhnout někam do houští
Hlavně za ty "janky" - já už týden žádného nenašel (v "mé houštině").
Asi v UT ještě vyrazím a uvidím, jestli ještě nějakého také najdu tam, co jich bývalo více.
Jeden žampion mně taky roste na zahradě
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuju, aby zapršelo. Vypustil jsem moc vody z bazénu, protože jsem zaspal a teklo to celou noc. Loni to do jara vyschlo, a to tam bylo asi 30cm vody. Nejspíš to tam preventivně dopustím.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
kokun[size=75] v ne, 4.listopadu 2018 16:41[/size] píše:Martine![]()
Hlavně za ty "janky" - já už týden žádného nenašel (v "mé houštině").
Asi v UT ještě vyrazím a uvidím, jestli ještě nějakého také najdu tam, co jich bývalo více.
Tak jsem tam byl i v to UT (před týdnem), ale protože to stálo "za starou belu" (pouhopouhý 1 janek - a i ten byl nakonec v "mé houštině" - a 1 kozák, zaschlý vestoje), tak jsem to ani nefotil a nepsal. Sucho už je nehorázné - nepršelo snad už 1,5 měsíce a teploty stále nadnormální (až od zítřka už by měly jít markantně dolů)
Včera dopoledne jsem byl v pálenici vypálit slivovici. A protože tam se toho nadýcháte víc než v hospodě-4. cenové, tak jsem se dnes vydal "na čerstvý luft".
Nato, že sv. Martina bylo už před několika dny, tak to nebylo tak špatné.
Sice jen 2 (resp. 4 - ten jeden je "trojnásobný
Ten "trojnásobný" mj. taky vyrostl u "mého doubku" tam, co před dvěma lety vyrostly také ""Donald Trump s 1. dámou & ??? (Hillary?)"" (foto 9.11.2016a.jpg):
Od PO pak už byly teploty téměř konstantní - cca +5° přes den a ani v noci to nešlo pod nulu (cca +2÷3°C). Tak jsem to dnes ještě šel zkusit.
Chtěl jsem ještě tak ze 2 dny počkat, přece jen je 5 dnů docela málo nato, že už i tak mizerné podhoubí (vlivem dlouhodobého sucha) bylo mrazíky určitě dále poznamenáno. Ale má být zase pár dnů "mokřejších", tak jsem ráno vyrazil.
Sice "žádná sláva", ale na druhou stranu je zase už téměř 2 týdny po sv. Martinu
Ukázalo se, že to skutečně ještě tak ty 2 dny potřebovalo - ti 3 praváčci jsou docela maličcí - a to jsem jich tam (ještě menších) tak 4, nebo 5 nechal. Pokud to bude možné, tak si tam pro ně po NE ještě zajdu. A nechám se překvapit, jaký přírustek nakonec ještě budou mít. Než zase přijdou další mrazy - od ST už mají noční teploty zase klesnout na -7°C, a to už bude definitivní konec letošní (ne moc valné) sezóny