Vadný zámek - Nissan r.v. 1991

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tomas88

Vadný zámek - Nissan r.v. 1991

#1 Příspěvek od tomas88 »

Dobrý den, z ničeho nic mi přestal fungovat zámek u auta. Naštěstí přestal fungovat, jak jsem ho odemkl.
Je to sice starší kousek, ale doteď fungoval bez problémů. Klíčkem v zámku točím, ale auto nereaguje. Fungovalo to tak, že když jsem u řidiče odemkl, odemkly se i dvěře u spolujezdce.
Nevíte, někdo, kde by mohla bát závada či jak náročné jsou opravy? Rád bych si to spravil sám, ale jak by to bylo opravdu složité, tak asi servis. :-(
Díky
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Predpokladam, ze mechanicky to funguje, tak asi nespina spinac alebo sa polamali kable do dveri. Takze rozobrat dvere a premerat.
kolovratek7

#3 Příspěvek od kolovratek7 »

Ještě bych dodal, že když to chci zamknout zevnitř auta, tak to nejde, jak by to bylo nějak zablokované, ale nevím.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

To by odpovídalo tomu mechanicky rozpadlýmu mikrospínači v mechanismu levejch dveří. Jednotka centrálu nemá signál ani o jedný krajní poloze dveřního zámku, tak přejde do režimu "safe in failure" = bezpečný při poruše, tzn. nedovolí zevnitř zamknout, protože by nebylo možný odemknout zvenčí.

Rozeber dveře, vymontuj zámek - najdeš v něm minimálně 2 mikrospínače. Porucha bejvá zřetelně vidět - a když ne, tak měřit.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“