Druh a hodnota tlumivky
Moderátor: Moderátoři
Ekkare a co permaloy? Tenhle materiál už vyšel z módy nebo se nedá použít nějakého důvodu?Má přece hodně vysokou permeabilitu a kvůli rozměrům u velkých indukčností je vhodné ho použít. Nebo se pletu?EKKAR píše:Buď ferit, nebo tzv. "železoprach" = v podstatě lepidlem resp. nějakou vytvrditelnou pojivou látkou slepenej prach feromagnetickýho materiálu, čímž se vytváří mezi jeho zrnkama tzv. "rozptýlená magnetická mezera" ...
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Na vinutí indukčností bych se osobně vykašlal, udělal bych syntetiku s OZ a hlavně vypočítal kmitočty na přibližné hodnoty jako na schématu a když tak si s tím pohrát... Pokud to ale musí být s elektronkou a cívkami, tak hezké laborování...
Měl tam nastavený šílený "pahrb" (už si přesně nepamatuji tvar) a s jedním tahem jsem pohnul...
Když si ty špulky spočítáš, tak Ti je navinu. Nejtečí drát mám asi 0,07mm, možná i 0,05
Třeba jak je to na té Mesa Boogie DC5, elektrolyty v LC obvodu a žádný střední kontakt na poťáku, hnus a dělají z toho voodoo
Indukčnosti na toroidech.

- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Schema a foto je fender studio bass pokud se nepletu
vím že by to šlo pomocí oz nebo tr, ale to není uplně ono, chci zachovat kompletní osazení elektronkama
navíc se takle něco přiučím, musím počítat, zkoušet, měřit, což mi skládačka s oz nedá.
Odpor cívek nějaký zhruba vím, jestli ho dosáhnu ukáže praxe
Danharde díky za nabídku, vážím si jí, ale musím to zkusit sám, kdyby se nevedlo napíšu ti a dyžtak se domluvíme.
nevím jestli jsou v mese ellyty, mnohdy bývají ve schematech chyby, ale to není důležité, stejně použiju svitky
zvuk mesy je v něčem jiném, ne v ekvalizéru, preamp hraje dobře i bez něj
s těmi potenciometry mě taky na zkoušku napadly rezistory propojit dráhu, nebo si je na upravit jinak, možná něco i najdu v použitých, uvidím jak se to bude chovat
jinak nemám žádné audiofilské představy že je tohle zapojení zázrak, jen mne to prostě baví, něco už jsem postavil a tohle mne zaujalo tak to jdu zkusit.
Děkuji všem za přínosné informace a rady!