Internet na telefonu
Moderátor: Moderátoři
Internet na telefonu
Děkuji!
- Artaban001
- monterjirka
- Artaban001
Takhle to mám nastavený na domácí wifině taky - protože v blízkým okolí se vyskytuje blbeček, bavící se prolamováním hesel k wifinám a pak zatěžující jejich routery stahováním nesmyslnejch megaobjemů dat. Takže i když jsem si heslo vytvořil metodou "5tŘ1d4Vý zM3nY Pí5M3n a čÍ5LiC", tak mi ho opakovaně (pravděpodobně metodou brutal force) prolomil - protože jsem nechtěl mít heslo jak říkánku na půl stránky a dával jsem jen 8 až 10 znaků, aby si ho každej nemusel nastavovat půl hodiny (ono zkuste si nastavit opravdu dlouhý heslo na mobilu, když v něm máte na střídačku malý a velký písmena a číslice - a na mobilu musíte přepínat jak mezi malým písmem a verzálkama, tak i mezi číslicema ...Kvicala_r píše:Ještě je poslední možnost, že ten router nastavoval někdo paranoidní a má tam filtr povolených MAC adres. Zařízení pak síť sice vidí, heslo zadává správné, ale připojit se nemůže protože to odmítá ten router. Já to tak třeba nastaveno mám, takže nikdo cizí se ke mě i přes znalost hesla nepřipojí.
No a tenhle mizera mi ho pokaždý během pár dní prokopnul. A začal sosat na můj účet, což ze začátku, když jsem ještě měl na tarifu FUPku, bylo i docela votravný - protože data jsem sice měl teoreticky neomezený, ale praktickej limit tam byl pár desítek giga denně - což na normální provoz i s nějakýma filmama za den stačilo, ale už ne na sosání nějakýho cucače. Takže jsem chcačky nechcačky musel na tu filtraci MAC adres přejít - a od tý doby z musu ručně povolovat každý návštěvě, která se chce u nás připojit, přístup na wifinu, Ale zas máme připojení bez svinění a náš mladej už se naučil svým hostům poskytovat "sekundární hotspot" ze svýho mobilu (ten v případě potřeby vypne kdykoliv), takže mám opravdu klid.
A kutilmile - nelituju tě
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA