Rail to rail konec na 12V (zamčeno)
Moderátor: Moderátoři
Taky jsem zkoušel podobné zapojení, ale bez tvrdého spojení mezi kolektory koncáků a emitory budičů, vazba jde přes odpor. Jenže nestabilita klidového proudu a klidového napětí na výstupu byla dost nepříjemným oříškem, tak jsem to odložil - a asi už nastálo, přišly jiné povinnosti.
Jinak jsem taky kdysi měl problém ukáznit CFP zapojení. Ale to jsem tehdá ještě ani wosciloskop neměl. V tomhle případě mně to nekmitá, jen když se odpojí zatížení koncáku, tak je tam nějaká desetinka voltu a několik MHz, ale s tím si večer nějak poradíme.
PS: Microlan: u té pracovní varianty by to podle mě chtělo zavazbit konce a jejich budiče jak to mám já, jinak by podle mě bylo nesmyslně vysoký zesílení a blbá linearita a bylo by to hrozně lenošný-> kmitání.
Zkusil jsem si ho poslechnout, ale jen na krámoidní bednu ARS325 (nebudu tahat bastlkoutek dolů k pořádným bednám, popřípadě pořádnou bednu nahoru k bastlkoutku). Zvukově nemám námitek a co víc, výkon víc než bohatě stačí.
Parametry:
-Napájení 10V až 17V
-Výkon do 4R >2W/10V, >7W/17V
-Zátěž>=4R
-Citlivost 775mV/10k pro 7W
-Rychlost přeběhu cca 2V/us
-Klidový odběr nastavený na 100mA (ať to hraje hezky čistě aji potichu)
-Rozsah by měl bét cca 10Hz až 150kHz
-Max. odběr kolem 1A
-Rozsah provozních teplot -20°C až 60°C
-Vhodný chladič 10K/W
-Zkreslení nemám jak poměřit
Všechna měření na obrázcích jsou při napájení 12V a zátěži 3R3 (pokud není obrázek pro overload ochranu).
Tak jaká, spokojenost?
Jinak wosekat se to dá přece kdykoli:
- vyházet vst./výst filtry
- vyházet ochrany
- proudový zdroje nahradit wodporama
- dát pryč filtrace, rekuperační diody
- atd...
Ale co z teho pak zbode za exkrementovačko? Chtěl jsem navrhnout zesilovač s dobrým zvukem a spolehlivým provozem, ne hračku...
jura80 píše:Máš volné prostor ke tvorbě.
Už se stalo, ve vlákně o TW140, ale tam jsem se dozvěděl, že moje kreace nikoho nezajímají.
Takže, zatímco Ty prošustruješ 10% výkonu na emitorových odporech, tak v zapojení v B-čku a s konci, které nejdou do plné saturace má úbytek k napájení pod 1V.
Je zapotřebí udělat desítky řešení na to, aby jsi našel správný kompromis.
Já to mám jednodušší o to, že jsem si ty slepé cestičky za 50. let už vyšlapal