Stavba elektronkového KV audionu
Moderátor: Moderátoři
je to řešení použitelné?
Děkuji...
Snažím se vést dráty od anody k výstupáku co nejdále od vstupních obvodů, kdyby byly i tak problémy, můžu využít Tvé rady a "živý" anodový kabel vyměnit za stíněný (bude poměrně dlouhý).
Jako stíněné jsem provedl všechny signálové spoje mezi stupni, doufám, že to tak bude stačit.
Zatím jsem oživil zdroj anodového napětí a žhavení pro obě EF80.
Tráfko pro žhavení ebl21 a výstupní trafo budu montovat mimo šasi na stěnu skříňky, která zatím čeká na dořešení povrchové úpravy.
Zatím to mám tak, že je vše ukostřeno na ten filtrační kond, jen ten ladící je s kostrou spojen jinde.
Ovšem se mi to moc nelíbí, vstupní LC obvod rádia by měl být propojen nejkratší cestou, proto "laškuji" s myšlenkou první stupeň (nebo alespoň cívku, aby nebyla katoda první elky ukostřená přes třecí kontakt otočné hřídelky ladícího kondu) ukostřit na ladící kondenzátor. V každém případě tohle bude během oživování předmětem experimentování.
Co si o tom myslíte?
Děkuji...
Abych jen nechválil, je tu přece jen zádrhel. Při nastavení vazby na největší citlivost se ten obávaný brum přece jen ozval a to docela dost. Při přetáhnutí vazby hned zmlkne, před bodem největší citlivosti je také ticho. Kde to hledat? Na problém s ukostřením se mi to nezdá, spíš bych typoval vf rušení od diod, které jsou ale ošetřeny kondíky 1,5n.
Nevím, nechal bych si poradit od zkušenějších...
Aspoň sem vkládám fotky, jak práce pokračují.
Momentálně ještě čekám na brokát, potom už sestavení nic nebude bránit.
Novalové soklíky z GESu jsou tak těsné, že mi při pokusu o vložení jedna EF80 praskla. Nejdou vsunout jinak, než vikláním za docela silného tlaku, ozývá se přitom docela nepříjemné praskání.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: