Lehovno IdeaPad S10-2 - upgrade na Windows 7
Moderátor: Moderátoři
Lehovno IdeaPad S10-2 - upgrade na Windows 7
1 GB RAM vymenim za 2 GB (maximum). Len sa obavam, ze to bude s 5400RPM (160GB) diskom pomale. V tom pripade by som tam dal SSD - asi M.2 v redukcii na SATA - mate s tym skusenosti?
Na doske mohol byt aj druhy miniPCIe slot s vyvedenym SATA pre mSATA SSD, ale nie je osadeny... (podla schemy - Compal LA-5071P)
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
samec píše:Inštalačky XP síce sú, ale aktivovať po nainštalovaní sa už nedá.
Pak se musí naistalovat XP, které po aktivaci netouží...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pokud je to instalačka s normálním SN vyžadujícím aktivaci, tak samozřejmě potřeba aktivovat je, i když PC nebude na netu. XP v tomhle nejsou jako Win7 a vyšší a pokud nedojde k aktivaci, nelze se do nich po 30 dnech přihlásit. Není to jen o tom, že by v pravo dole otravovala nějaká hláška.
K tomu SSD. Pokud jde o výměnu HDD za SSD, tak proč tam dávat m2 SSD s redukcí, když je možné tam dát rovnou SATA SSD disk?
Sám mám několik let Asus EeePC Netbook s Atomem - doplnil jsem to po nákupu na celkem 2GB ram a pak tam ještě strčil SSD Crucial M4. A mám tam Win7 32bit. Jede to naprosto normálně, až teda na výkon procesoru no, ale na prohlížení netu nebo udělání diagnostiky auta mi to bohatě stačí.
A napríklad to nebolo až tak dávno, keď NASA zháňala do raketoplánu 5 1/4 disketové jednotky a ďalšie prehistorické komponenty, ktoré sa už dávno nepredávali.
???? a byly to opravdu pět a čtvrtky a ne čtečka děrný pásky?
Samozrejme, že XP na starom notebooku je už na bežné používanie nevhodné a na internetovanie úplne nefunkčné.
Samozrejme.
Tohle píšu z XP, na EB se s nima dostanu, na bankovnictví taky, na bežné používanie všech grafických, zvukových a střihových a elektro programů stačí, a na nějaký poslední vymyšlenosti okolo cool komprimovanýho videa po YT se jako dinosaurus můžu. Hardware zatím jede, ale v podkroví mám 3 nebo 4 umřelý ntb po W7, obyčejně se majitelům upekla grafika zalepená kočičíma chlupama.