tranzistor do testeru akumulátorů (náhrada za IRFP260N)
Moderátor: Moderátoři
tranzistor do testeru akumulátorů (náhrada za IRFP260N)
Jako tranzistor regulující vybíjecí proud je tam použit IRFP260N, samozřejmě záhy odešel. Vyměnil jsem ho za stejný typ koupený v ČR (asi taky čína), vydržel sice o trochu dýl, ale taky se prorazil. Zkusím vyměnit znovu ale chystám se tranzistor vyvést samostatně mimo na nějaký pořádný chladič, případně bych to pak předělal na víc tranzistorů zapojených paralelně. Nebo mi můžete doporučit typ tranzistoru (a kde ho koupit aby to nebyl fake), který by tam vydržel?
- weed_smoker
- ace_ventura
Jaké napětí reálně využíváš? Paralelní řazení FETů není při zachování stávajícího layoutu snadno řešitelný a rozložení mezi tranzistory není ideální. Až při použítí snímacího rezostoru pro každý tranzistor je použitelné.
Třeba IRFP4868PbF vypadá celkem dobře. Ve své záteži mám STE180NE10 a těch cca 220W jsem schopen uchladit i přenést přes pouzdro.
ace_ventura píše:Jaké napětí reálně využíváš? Paralelní řazení FETů není při zachování stávajícího layoutu snadno řešitelný a rozložení mezi tranzistory není ideální. Až při použítí snímacího rezostoru pro každý tranzistor je použitelné.
10S Li-Ion taklže cca 42V. Takže řadit paralelně FETy podobně jako se to praktikuje např. u bipolárních NPN nelze?
Je sice stejnej "výkon" chladič a větrák ale jen poloviční proud a třetinový napětí proti tomu Tvýmu. Mě hlásí při nastavení 24V/10A, kdy omezuje proud na těch 150W teplotu chladiče 65 st při okolní kolem 20 st. Je v tom jen jeden trand ve futrále asi TO247. Termistor perličku má přímo v upevňovací díře zablemtanej teplovodivkou.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ace_ventura