Curvetracer,characteriscope,měřič VA charakteristik (přesun)

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jef111
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od jef111 »

Však se jej snažím z něho vytáhnout :-)
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Sendyx

#47 Příspěvek od Sendyx »

Co se týče rušení měniče pro VN a podobně, zase to nemá cenu přehánět. Přístroj sice kreslí celkem pěkně, ale sestava obrazovky s rastrem má celkem brutální paralaxu.

Obrázek

Proti těm různým PC based USB hračkám je to ale pořád plnohodnotný analogový přístroj, se kterým se dá pěkně otestovat i vexlující kontakt relátka.

(AVI asi 1MB)

http://ema.sweb.cz/video/vadnykontakt1.avi
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
jef111
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od jef111 »

Jo přesnost odečtu na stínítku je nevalná ale ta rozvlněná stopa mě rozčiluje. Ani ne tak kvůli přesnosti jako spíš že se mi na to blbě kouká a znervózňuje mě to.
Vidím že máš panel pěkně vyšisovaný od sluníčka, ty červené popisy tam vůbec nejsou :)

Na vaklkontakty je takové real-time zobrazení dobré. Já používám podobnou, poslechovou metodu :) Pouštím DC proud přes zkoumaný kontakt a paralelně k němu připojím citlivá sluchátka oddělená kondíkem. Jakýkoli problém je slyšet.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Sendyx

#49 Příspěvek od Sendyx »

Každý kus kreslí trochu jinak. Tek 576 je v tom směru přístroj z úplně jiného vesmíru :D .

Co mne dost štve, že při přepnutí polarity Uce zobrazení uskočí a je to třeba dorovnávat středěním paprsku. Bohužel daň za jednoduchost konstrukce.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od jef111 »

Jo to mi taky dělá a při zapnutí vysokoproudé jednotky to uplně uskočí za roh.

Tek je jasnej no ale těch cca 20-30 tisíc na jebaji za něho nedám, to zas nejsem blázen. Zajímalo by mě jak je na tom ten Telequipment kterým se maďaři inspirovali. Ale i ten chodí draho a objevuje se málo. No myslim že si s maďarem vystačím, měří to, a časem ho možná trochu potuním...
www.sigmaphon.cz
Sendyx

#51 Příspěvek od Sendyx »

No, za Tek 576 ve slušném stavu dáš poněkud více, než 30K.

http://www.testequipmentdepot.com/usedequipment/tektronix/curvetracers/576.htm

Jeden "Hochstrom" k TR4805 mám, ale nemám v něm tu texturu, čili je to tak nějak naprd nebo na díly.

Ty červené nápisy na některých přístrojích zcela zmizly, už se to tu někde taky řešilo.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od jef111 »

Noo to mi přijde lehce nadhozená cena, asi za záruku a kalibraci. Reálně na ebay okolo těch 30k není problém koupit... ale do toho nejdu ani tak.

Dokumentaci v němčině k Hochstrom už mám doma, jak bude chvíle tak se do toho pustím. Asi ji časem taky naskenuju ale je docela obsáhlá, 50 stran textu a 30 výkresů, pár z nich je A3.
Podle toho co jsem zatím přelouskal tak to vypadá že tam opravdu mám závadu, rozmítání by mělo vypadat stejně jako na TR4805.
www.sigmaphon.cz
jef111
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od jef111 »

Opravu adaptéru jsem zatím musel odložit, hoří jiné věci ale aspoň po chvílích skenuju. Zatím je hotová textová část dokumentace:
https://uloz.to/!tggYr748nRWL/tr4805-3- ... er-txt-rar

Moc kvalitní to teda není, knížka je politá od oleje, to jsou ty tmavé fleky. Tisk taky není moc kontrastní ale čitelné to je, no...
Kdyby se to někomu chtělo vylepšit nějakými pluginy tak jen do toho :-)
www.sigmaphon.cz
petula
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od petula »

Charakteroskopy Tektronix a HP jsou drahé a to stále, i když jsou to historické kusy. Možná právě proto...
Avšak vzpomínám si, že v 80tých letech jsme měli ve VÚST A.S.Popova (o byl "vojenský výzkumák" v Praze 4, Novodvorská) characteroskop od Philipse. Byl to 100% Philips. Byl pěkný, ne moc velký, měl velkou černobílou obrazovku. Testovali jsme na něm kde co, včetně výkonnových tranzistorů. Bohužel, dodnes se mi nepovedlo zjistit jaký měl označení, typ. To jen, že existovaly také charakteroskopy od jiných výrobců, než jen Tektronix a HP.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od jef111 »

Doskenoval jsem dokumentaci, tady je zbytek - schémata, osazováky, fotky a průběhy:
https://uloz.to/!xfYL8xCKaEQm/tr4805-3- ... er-sch-rar
Všechno je to ve 300 DPI, několik schémat s jemnějšími čarami je ve 400 DPI a několik stránek je barevně, kde to bylo potřeba.
www.sigmaphon.cz
pepik9

#56 Příspěvek od pepik9 »

jef111
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od jef111 »

Juu to je krásnej měřák :-) Mám pocit že něco takového opajcovali rusi, některé jejich CT měly podobný vzhled.
www.sigmaphon.cz
JMD

#58 Příspěvek od JMD »

Od ypsi-ho som si rozšíril zostavu merakov a doplnil o TR-4805. Jedno z prvých meraní v tomto prípade BD244C vidno z fotografie.

Obrázek
JMD

#59 Příspěvek od JMD »

Teraz ešte k nemu zháňam prepojovací kábel alebo aspoň konektory, aby som mohol spojazdniť aj vysoko prúdový adaptér TR-4805-3. Prosím vás nenájde sa u niekoho nazvyš? Tento na fotografii nižšie je väčší o jeden pin na výšku 7 verz. 8. Preto nesedí a aj kvôli absencii 4x výkonnejších pinov. Je však veľmi podobný.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
jef111
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od jef111 »

JMD, vítej v klubu :-)

Fixaturu na výkoňáky TO3 jsem Ypsimu slíbil, jen jsem se furt jaksi nedostal na poštu :-( Tak prosím vydrž...

Ten propojovací kábl na hochstorm mám jen jeden k tomu svému kousku. Párkrát jsem narazil na podobný konektor ale ten co by přesně seděl navíc nemám :-( Ale žádné výkonnější piny tam nejsou, všechny mají stejný průměr. Typ konektorů které potřebuješ: DS 2112-226.2-3

Podobné konektory používala Tesla na systému IMS-1 a ve vnitřních propojích mezi bloky v některých měřácích, myslím že jsem to viděl v čítači BM640 a určitě ještě jinde. Ale mám pocit že tam byly jen 3 řady pinů.
www.sigmaphon.cz
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“