Zapínání PC pomocí bezdrátového zvonku
Moderátor: Moderátoři
-
Beda_jinej
Zapínání PC pomocí bezdrátového zvonku
mám bezdrátový zvonek a chtěl bych ho nějak upravit a zapínat tim PC. V elektronice jsem trochu slabší... myslel jsem, že na příjmači někde najdu nějaký kontakty na který napojím relé, který zapne PC.
Bohužel jsem na příjmači našel jen dva použitelný kontakty - jeden má v klidu napětí 1,3V a když to začne zvonit krátkodobě to klesne na 0, druhý má v klidu 0,7V a když stisku a po celou dobu držení tlačítka vysílače má napětí 1,6V.
Nevíte někdo jak by na to šlo nějak zapojit relé bo něco aby to zaplo PC?
-
Beda_jinej
Sehnal jsem ale jinej... stejnej jako je použitej tady http://fuf.borec.cz/bezdratove_zapinani_Pc.htm postupoval jsem podle návodu, ale funguje to jen někdy...
Problé ale je, že impuls, kterej zvonek vyšle trvá cca 5 vteřin a počítač se sice zapne, ale po chvilce zase vypne, je to to samý, jako když držim vypínač na pc dýl...
Nevíte někdo, jak ten by ten impuls šel jednoduše zkrátit? IMHO by mělo stačit jen cca vteřinu, protože teď to musí bejt na hraně... občas se podaří počítač zapnout.
007> myslim, že tyhle zásuvky fungujou na IR principu, ne? Já bych to potřeboval zapínat přez zeď...